NOGOMETNE POSLASTICE

Kakav dan u HT Prvoj ligi; evo gdje možete gledati sve tri utakmice i gostujuća iskušenja Dinama, Osijeka i Hajduka

11.04.2021 u 10:28

Bionic
Reading

U nedjelju su, u sklopu 28. kola Hrvatski Telekom Prve lige na rasporedu čak tri utakmice. Osijek gostuje kod Slaven Belupa (15, Arenasport 3), Istra 1961 je domaćin Hajduku (17.05, Arenasport 3), a Lokomotiva će ugostiti Dinamo (19.10, Arenasport 3)

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Slaven Belupo – Osijek (15, Arenasport 3)

Koprivničanima je u borbi za ostanak važan svaki bod, a protivnik je jedan od najtežih mogućih...

'Utakmica s Hajdukom je u 'ladici', a za deset dana opet ćemo izvaditi naš plan na stol i malo ga modificirati. Sada nam slijedi najteža utakmica u ostatku sezone. Bit će malo igre, a puno stresa. Meni uz ozlijeđene Bačelić Grgića i Mlinara nema ni kartoniranih Božića, Boseca i Julardžije. Pokušat ćemo pobijediti, a ako to ne uspijemo želimo ostati neporaženi', rekao je trener domaćina Tomislav Stipić.

Osijek ima niz od tri uzastopne pobjede u kojima je mreža Ivice Ivušića ostala čista.

'Stanje je takvo da na treningu imamo 22 igrača koji su spremni za utakmicu. Vjerujem da će tako ostati do nedjelje i da će završni trening dobro proći. Dobro smo radili ovaj tjedan, odmorili se nakon pobjede u zadnjoj utakmici i krenuli u pripreme za novi izazov. Slaven Belupo je suparnik koji je uvijek izazov za nas i koji je na svom terenu nezgodan. Nadamo se novoj pobjedi i dat ćemo sve da se to ostvari', poručio je osječki strateg Nenda Bjelica.

Istra 1961 – Hajduk (17.05, Arenasport 3)

Istra je četiri boda od zadnje pozicije pa u Puli nema opuštanja...

'Pred nama je utakmica koja je jako bitna za nas, kao i svaka. Nakon ove dobre serije koju smo imali desio se poraz protiv Osijeka, koji nas je malo razbudio. Definitivno je jako bitno za utakmicu da smo kompletni, da su svi igrači u punom pogonu i da spremni dočekujemo Hajduk', poručio je Istrin trener Danijel Jumić.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Tri utakmice odigrali su Hajduk i Istra 1961 u aktualnoj sezoni, Bijeli su u prvom kolu na Poljudu slavili s 1:0, zatim je u Puli Istra 1961 pobijedila istim rezultatom, a posljednji ogled u Split završio je Hajdukovom pobjedom od 2:0.

'Moramo se dobro pripremiti za utakmicu i detaljno analizirati protivnika, s njima smo igrali prije dva mjeseca i sigurno ih nećemo podcijeniti. Moji igrači su koncentrirani, dobro treniraju i puni su želje za igrom', istaknuo je Hajdukov trener Paolo Tramezzani uoči dvoboja u Puli.

Lokomotiva – Dinamo (19.10, Arenasport 3)

Lokomotiva je zadnja i bit će teško vaditi se protiv sjajnog Dinama...

'Trebamo se hvatati za svaku slamku pozitive, međutim protiv Dinama nema olakotnih okolnosti. Moramo biti na svom maksimumu da ih dočekamo u krivom danu na krivoj nozi. No, meni Dinamo fantastično izgleda, oni su u četvrtak dokazali da mogu s top momčadi Europe ravnopravno igrati. Bitno mi je da kod nas postoji ideja igre, ideja kako ćemo se braniti i napadati,i na tome ćemo ovih dana intenzivno poraditi. Mi smo zadnji. Mi više pritisak ne bi trebali imati, mi više ne možemo dolje, moramo otpustiti kočnice, moramo početi raditi i igrati nogomet, jer samo uz težak i mukotrpan rad može se doći do rezultata i onda sve ostale kvalitete, koji moji igrači sigurno posjeduju, doći će na vidjelo', izjavio je trener Lokosa Samir Toplak.

  • +34
Dinamo - Villarreal, četvrtfinale Europske lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Inače, Lokomotiva je u zadnjim dvjema utakmicama igranima protiv Dinama u Kranjčevićevoj osvojila četiri boda. Sredinom prošle sezone 'lokosi' su pobijedili s 1:0 dok je početkom studenoga prošle godine bilo 1:1.

'To je povratak u naše najvažnije natjecanje. Bez obzira na izazove u Europa ligi, ipak je HT Prva liga naše najvažnije nadmetanje. Znamo kakvo je stanje na ljestvici, znamo da si tu više ne smijemo dopustiti pogrešku. Upravo na takav način, ozbiljno, studiozno i s punom snagom dočekujemo nedjeljnu utakmicu, a takav će biti i sam izbor momčadi. Bit će samo tri, četiri nužne izmjene s obzirom na energetsku potrošnju protiv Villarreala. Svi raspoloživi igrači bit će u stanju odigrati dobru utakmicu i silno su željni pobjede', poručio je trener Dinama Damir Krznar.