HT PRVA LIGA

[VIDEO/FOTO] Sudar Gorice i Varaždina završio nepopularnim rezultatom; pogađale se grede, a jednom kad se zatresla i mreža ukazao se VAR

10.04.2021 u 19:04

Bionic
Reading

Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrana je utakmica 28. kola HT Prve lige između HNK Gorice i NK Varaždina, a njihov ogled završio je bez pogodaka

Bio je to susret u kojoj je domaćin imao više od igre, bolje prilike, ali su gosti izdržali te su osvojili vrijedan bod u svojoj brobi za ostanak u prvoligaškom društvu.

Iz prvog poluvremena treba izdvojiti da se dva puta tresao okvir, sa svake strane po jednom. U osmoj minuti Kristijan Lovrić nabacio je iz kornera, glavom je pucao Nasiru Moro, činilo se da je lopta od prečke prešla gol-liniju, ali Gorica nije došla do vodstva.

Varaždin je uzvratio 18 minuta kasnije, Obregon je došao do jedne lopte na vrhu šesnaesterca, snažno opalio iz odlične pozicije i pogodio gredu.

  • +5
Gorica - Varaždin, 28. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

U nastavku se čak i zatresla mreža Varaždinaca, ali... U 52. minuti Lovrić je pucao, golman Horkaš odbio, a Mitrović glavom loptu poslao u mrežu. Potrajala je neko vrijeme VAR provjera, koja je potvrdila da je Mitrović bio u minimalnom zaleđu. Pritisak Goričana u zadjih pol sata nije urodio plodom i završio je neodlučeno.

Gorica - Varaždin 0:0, 28. kolo HT Prve lige (izjave trenera) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Treća Gorica sada ima 49 bodova, 12 manje od vodećih Dinama i Osijeka, a sedam više od četvrte Rijeke, odnosno devet više od petog Hajduka. Deveti Varaždin se poravnao s osmom Istrom 1961, oba sastava imaju po 25 boda, dva manje od šestog Šibenika, a jedan manje od sedmog Slavena Belupa, dok posljednjoj Lokomotivi bježe četiri boda.

Gorica - Varaždin 0:0, 28. kolo HT Prve lige (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal