STANIĆ U ČUDU

Kakav apsurd, Srbija spašava hrvatski nogomet!

11.02.2013 u 21:00

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom, ali očito i ne samo njom već cjelokupnom nogometnom javnošću, dvoboj je godine, a možda i desetljeća. Naime, 22. ožujka u goste nam stiže Srbija, a o ovoj se utakmici, priča već tjednima, što je potaknulo i Marija Stanića da se osvrne na skori događaj

Bivši hrvatski nogometni reprezenntativac, Mario Stanić, u svojoj se novoj kolumni na portalu Igralište osvrnuo na dvoboj između Hrvatske i Srbije, a koji je na rasporedu 22. ožujka.

Naravno, Stanić je, ako i mnogo puta dosad, bio vrlo otvoren, pomalo i ironičan, jer već tjednima, iako je do tog dvoboja ostalo više od mjesec dana, jedina nogometna tema u Hrvatskoj upravo je ova utakmica.

'Konačno će biti živo posvuda u gradu. Konačno je nogomet opet IN. Nekad najpopularniji sport u Hrvata opet će bljesnuti u svom punom sjaju.

Tog dana ću ja biti poprilično žalostan, jer upravo dok ovo pišem, uviđam da samo Srbija može spasiti hrvatski nogomet. Kakav apsurd! Samo Srbija može mobilizirati sve navijačke skupine, dolazak Srbije može ispuniti stadion Maksimir do zadnjeg mjesta, a za sve druge atraktivne protivnike nisam siguran. Nadam se da sam u krivu, iskreno se nadam da nije tako, ali se bojim istine.

Čudno je to, ova utakmica će biti interpretirana na sto i jedan način. Vratit će nas u prošlost, iako za to nema potrebe, jer mi ionako živimo u prošlosti. Otvorit će se stare rane koje nikad nisu niti zarasle. Iskreno, malo me strah da će sve biti važnije od nogometa. Upamtite jednu vrlo bitnu stvar: nogomet ne pozna granice. Nogomet nema ništa s politikom. Sport općenito nema dodirnih točaka sa politikom bez obzira kako se netko trudio da bude obrnuto! Sport bi trebao biti uvijek iznad politike! Tog dana (22. 03.) prepuni Maksimir bi trebao dočekati reprezentaciju Srbije kao i svakog drugog protivnika, s respektom i poštovanjem
', dio je Stanićeve kolumne, a cijelu možete pročitati OVDJE