bizarna prometna

Južnokorejska zvijezda pobjegla s mjesta nesreće pa svojim potezom iznenadila policiju

14.08.2023 u 11:58

Bionic
Reading

Južnokorejska plivačka zvijezda Hwang Sun-Woo pod policijskom je istragom, zbog sumnje da je pobjegao s mjesta prometne nesreće nakon naleta automobilom na stariju mušku osobu, priopćile su lokalne vlasti u ponedjeljak

Policija u Jincheonu priopćila je u ponedjeljak da je 20-godišnji Hwang osumnjičen da je u nedjelju navečer bočnim ogledalom svog vozila udario starijeg muškarca, kad se vraćao u Nacionalni plivački trening-centar, gdje se pripremao za nastup na nadolazećim Azijskim igrama.

Prema policijskom izvješću, od naleta je razbijen retrovizor na Hwangovom automobilu, ali je muškarac u dobi od 80-ak godina izbjegao ozbiljne ozljede. Hwang se vratio na mjesto događaja oko 30 minuta poslije te policajcima koji su bili na očevidu rekao da je možda skrivio nesreću. Svojim potezom je malo iznenadio policiju, ali sigurno mu je bilo lakše kad je čuo da je muškarac kojeg je oborio izbjegao teže ozljede.

Iz policije u Jincheonu su priopćili da pokušavaju saznati dodatne detalje o slučaju.

Hwang je prošlog mjeseca na Svjetskom plivačkom prvenstvu u japanskoj Fukuoki osvojio brončanu medalju na 200 metara slobodnim načinom. Prošle godine je na SP-u u Budimpešti osvojio srebro u istoj disciplini te je prvi južnokorejski plivač s odličjima na dva uzastopna svjetska prvenstva.

Hwang se ubraja među najveće južnokorejske kandidate za osvajanje plivačkih odličja na Azijskim igrama koje će biti održane od 23. rujna do 8. listopada u kineskom Hangzhouu.