IZVAN KONTROLE

Brutalne izjave Barceloninog trenera: Očita nepravda i apsolutna sramota

14.08.2023 u 09:51

Bionic
Reading

U posljednjem nedjeljnom dvoboju prvog kola španjolske LaLige Getafe i Barcelona su odigrali utakmicu bez pogodaka, ali uzbuđenja nije nedostajalo, a gostujući trener Xavi Hernandez bio je bijesan zbog suđenja

Podsjećamo, aktualni španjolski prvak je od 42. minute bio s igračem manje, zbog crvenog kartona Raphini. No, Mata je na drugoj strani dobio drugi žuti karton u 57. minuti.

Barcelona je u 70. minuti ostala bez trenera, jer je isključen Xavi Hernandez. Katalonci nisu uspjeli materijalizirati veliku nadmoć, a sigurno će imati dosta prigovora na odluke glavnog suca Grada.

'Rekao sam sucu da dozvoljava puno prekršaja, zato me isključio. Imali smo sastanak sa sucima i jedna od inovacija u pravilima je da će postojati više razumijevanja za trenere. Moje isključenje nije bitno, ali ono što se događa na terenu je važno. Pokušavali smo, ali nije išlo. Mislim da smo zaslužili pobjedu. Odgovornost leži i u sucu, nije kontrolirao utakmicu', rekao je Xavi.

  • +7
Getafe - Barcelona, španjolska liga, 13.8.2023. Izvor: EPA / Autor: Zipi

Osvrnuo se i na sudačku nadoknadu. Barcelona je trebala dobiti kazneni udarac nakon prekršaja nad Araujom, ali se oglasila VAR soba u kojoj su vidjeli igranje Gavija rukom prije samog prekršaja.

'Nisam nigdje vidio ruku. Ako ruka nije jasna, onda se ne svira, tako su nam rekli. Odluka je smiješna, a ruka je izmišljena. VAR je fantastično sredstvo, ali se ne koristi kako treba. Rekli su nam da se nejasna igranja rukom neće svirati i onda se to dogodi. Uzrujani smo jer nam je nanesena jasna nepravda. Ako je ovo produkt La Lige onda je to apsolutna sramota. Jako sam ljut.'