sp u ragbiju

Južnoafrikanci izborili svoj treći finale Svjetskog prvenstva; Velšani po treći put ostali 'kratki'

27.10.2019 u 15:06

Bionic
Reading

Južnoafrička Republika se plasirala u finale svjetskog ragbi prvenstva svladavši 19:16 Wales i to nakon što je Handre Pollard pogodio kazneni udarac četiri minute prije kraja utakmice...

Za Južnoafričku Republiku to je treće finale i idući će vikend u Yokohami pokušati doći do trećeg naslova svjetskog prvaka protiv Engleske koja je u subotnjem polufinalu izbacila branitelje naslova Novi Zeland.

Wales, koji je do sada izgubio u sva svoja tri nastupa u polufinalu Svjetskog prvenstva, izjednačio je na 16:16 petnaest minuta prije kraja, a za treće mjesto će se boriti s Novim Zelandom u petak.

'Došli smo samo do pola puta. Voljeli bismo osvojiti svjetsko prvenstvo. Igramo protiv dobre Engleske u finalu, ali imamo dobre šanse i mogli bismo otići do kraja, nikad ne znate', izjavio je izbornik Južnoafričke Republike Rassie Erasmus.

Južnoafrička je Republika pobijedila u prijašnja dva finala u kojima je nastupala 1995. i 2007. godine.

'Bila je to teška, fizička utakmica, čestitke Južnoafričkoj Republici, zaslužili su pobjedu danas', kazao je velški izbornik Warren Gatland čiji mandat u trajanju od 12 godina ističe nakon ovog Svjetskog prvenstva.