povratak u poznatu sredinu

Juventusu stiže 'nemoralna ponuda', pa bez obzira na to koliko Cristiano Ronaldo zabija, Portugalac ovog ljeta odlazi iz Torina?

12.01.2021 u 10:17

Bionic
Reading

Sjajni portugalski reprezentativac i napadač torinskog Juventusa, 35-godišnji Cristiano Ronaldo, iz tjedna u tjedan postavlja rekorde. No, koliko god bio efikasan, Juventusu je preskup jer 'Stara dama' nije dobila ono što je očekivala, to jest osvajanje Lige prvaka

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti, 35-godišnji Cristiano Ronaldo, u ljeto 2018. godine stigao je u Torino za 100 milijuna eura odštete Realu.

Transfer je odrađen ekspresno, no osim što je Ronaldo nastavio puniti svoju briljantnu statistiku, Juventusu ipak nije donio toliko željeni europski iskorak.

I s toga se u Torinu, navodno, razmišlja o njegovoj prodaji. Jer Portugalac ima ugovor sa 'Starom damom' do ljeta 2022. godine, odnosno ovog ljeta krajnji je trenutak da ga Juve proda to jest povrati barem dio uloženoga.

Ako je suditi prema pisanju Calciomercata, u red za Portugalca već se stao Manchester United, koji je spreman investirati 60 milijuna eura, samo da vrati svoju bivšu zvijezdu na Old Trafford.

U ovom trenutku tih 60 milijuna eura odštete izgleda 'svemirski' s obzirom na to da će Ronaldo 5. veljače napuniti 36 godina.

Važnu ulogu u tom poslu mogao bi odigrati Ole Gunnar Solskjaer, koji je s Ronaldom bio suigrač, a sada je trener 'Crvenih vragova'.

Juventus, sigurni smo, ne bi imao ništa protiv, jer koliko god Ronaldo bio vrhunski nogometaš, taj novac više nikad ne bi mogao izvući. A osim toga, u klupskoj blagajni ostala bi i jednogodišnja Ronaldova plaća, odnosno 31 milijun eura. U zbroju, to znači više od 90 milijuna eura u Juventusovoj blagajni.

  • +4
Manchester United - Manchester City, polufinale Liga kupa, 2021. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell / POOL