sve će se znati 24. siječnja

[FOTO] Ovakav rasplet u utrci za predsjednika Barcelone nudi samo jednu opciju što se tiče budućnosti Lionela Messija

12.01.2021 u 06:34

Bionic
Reading

Kandidati u izboru za Barceloninog predsjednika ovog su ponedjeljka morali predati listu s određenim brojem potpisa kako bi i službeno mogli izaći na izbore, a Joan Laporta je oborio sve moguće rekorde. A ako je suditi već prema ovim brojevima, vrlo je izvjesno da će navijači i u budućnosti uživati u Messijevim potezima. Izbori za predsjednika Barcelone su 24. siječnja

I prije predaje lista, Laporta je bio glavni kandidat za funkciju predsjednika Barcelone, a od sada je jasno da pravog protukandidata gotovo da neće ni imati.

Svaki kandidat morao je prikupiti potpise od barem 2.257 'sociosa' odnosno članova kluba, da bi dobio uopće pravo sudjelovanja na izborima.

Od devetorice kandidata, čak petorica nisu uspjeli prikupiti dovoljan broj potpisa, a Laporta ih je prikupio - 10.257, a među njima i iz Messijeve obitelji!

Samo za usporedbu, Laportin glavni suparnik na predstojećim izborima, Victor Font predao je tek 4.710 potpisa. Dakle, tek 40 posto od onoga što je prikupio Laporta.

To je skoro pet puta više od potrebnog, ali i rekord kada su u pitanju izbori u Barceloni, a ovo su neke od zanimljivosti:

  • 10.257 potpisa skupio je Joan Laporta
  • 4.710 potpisa predao je Victor Font, najveći Laportin protukandidat
  • 4.807 potpisa imao je Laporta za izbore 2015. godine
  • 9.093 potpisa imao je Josep Maria Bartomeu 2015. godine, što je bio rekordan broj do ovih izbora
  • 5.725 potpisa imao je Laporta kada je pobijedio na izborima 2003. godine
  • 2.257 potpisa potrebno je da bi kandidat mogao izaći na izbore
  • +4
Athletic Bilbao - Barcelona, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Luis Tejido

Predizborna kampanja trajat će od 15. do 22. siječnja.

Socios (pristaše-dioničari kluba) moći će po prvi puta glasovati na čak deset biračkih mjesta - na stadionu Camp Nou u Barceloni, ali i u četiri druga grada u regiji Katalonije i Andori, kao i u četiri grada u ostatku Španjolske (Madrid, Sevilla, Valencia i Palma de Mallorca).