'STARA DAMA' U GLASGOWU

Juventus uoči Celtica: Navijači ne zabijaju golove

12.02.2013 u 10:42

Bionic
Reading

Celtic nikada nije otišao dalje od osmine finala otkad je uvedeno natjecanje po skupinama u Ligi prvaka i nema sumnje da je današnji dvoboj s Juventusom jedan od najvećih u povijesti kluba

Celtic – Juventus, utorak, 12. veljače, 20,45, Arenasport 1
Iskusni Neil Lennon, koji je kao igrač Celtica igrao finale Uefine lige u sezoni 2002/03., zna da je Juve veliki favorit u dvije utakmice, no nada se da njegova momčad može nastaviti niz od šest utakmica bez poraza na domaćem terenu u LP. Ove sezone su na vrućem Celtic Parku već pali Barcelona i Spartak Moskva, Benfica je osvojila bod i Lennon vjeruje da uz podršku navijača mogu doći do još jednog pozitivnog rezultata.

Gledajte uživo!

Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica Lige prvaka uživo pratiti u sklopu tog community portala. Spomenute utakmice možete gledati i na Match.tportal.hr (pay per view online servis) te u svega nekoliko poteza možete osigurati užitak gledanja još jednog spektakla Lige prvaka.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

'Igrači su dobro raspoloženi i u dobroj su formi. Svi jedva čekamo početak utakmice. Ovo je jedan od mojih najvećih uspjeha, vratio sam velike utakmice na Celtic Park. Sve je moguće u dvije utakmice. U dvoboj ulazimo kao autsajderi, no ništa neće biti odlučeno nakon sutrašnjih 90 minuta. Mi se pripremamo za veliku borbu svih 180 minuta', rekao je Lennon.

Škoti su inače u vrlo dobroj formi, pobjedom protiv Invernessea za vikend povećali su prednost na vrhu tablice na ogromnih 18 bodova i mirno dočekuju talijanskog prvaka. Lennon je u tom dvoboju odmorio gotovo sve najvažnije igrače i domaćini nemaju problema s umorom, a danas bi se u prvu postavu trebali vratiti napadač Samaras i branič Izaguirre, dvojac koji je posljednjih tjedana rijetko igrao zbog ozljeda. Na klupi će biti i nigerijski branič Ambrose koji se vratio se tek Afričkog kupa.

'Hoće li Samaras igrati odlučit ćemo prije utakmice. Izaguirre je počeo trenirati i bit će u kadru, kao i Ambrose, ako je spreman. Za većinu igrača ovo je najveća utakmica u karijeri i cilj nam je proći dalje. Ono što želimo je u Torino doći s aktivnim rezultatom. Biti među najboljih 16 u Ligi prvaka je sjajno za klub, za škotski nogomet i za navijače. Svi smo uzbuđeni, ovo je veliki događaj i siguran sam da će momčad biti na visini zadatka', zaključio je trener Celtica.

Juventus je dobio željenog protivnika u osmini finala Lige prvaka, no Conte nema namjeru podcijeniti Celtic. Conteova momčad pobijedila je u subotu vrlo dobru Fiorentinu, a pogotke su postigli Vučinić i Matri koji su ulovili dobru golgetersku formu pred ključni dio sezone. S pobjedom protiv Fiorentine Juventus je povećao prednost nad drugoplasiranim Napolijem na pet bodova i svi u klubu se u potpunosti mogu fokusirati na nastup u Ligi prvaka.


Prepuni Celtic Park biti će prednost za domaćina, no golman Buffon smatra da to neće biti presudno.

CONTE O CELTICU
Njihovih 60 tisuća navijača su im poput igrača više

'Nisam nikada vidio da su navijači postizali golove. Na nama je da im smanjimo entuzijazam.'

Conte zna da ga u Škotskoj ne čeka lagana utakmica.

'Celtic je pokazao u Ligi prvaka da su dobri kada igraju kod kuće. Njihovih 60 tisuća navijača su im poput igrača više. U Europi su tu pobijedili Barcelonu, a u Španjolskoj su izgubili u posljednjoj minuti. Njihov trener misli da je Celtic podcijenjen, no ne od naše strane. Budite sigurni da mi ne podcjenjujemo nikoga. Oni su fizički snažna momčad koja ima visinu i koja postiže mnogo pogodaka iz prekida', prenosi Conteove riječi dvoznak.com

Juventusov je trener u Škotsku poveo 22 igrača među kojima nema ozlijeđenih ofenzivaca Bendtnera i Pepea, stopera Chiellinija i veznjaka De Cegliea. U momčad se vraća stoper Bonucci koji je propustio prvenstveni ogled s Fiorentinom zbog suspenzije. Veznjak Asamoah vratio se s reprezentativnog okupljanja i otputovao je u Glasgow, no sam Conte je u najavi utakmice rekao da bi bilo suludo da ga se nakon mjesec i pol dana izbivanja odmah gura u vatru. Manjih problema s ozljedom ima napadač Vučinić, no on bi trebao biti spreman za nastup od prve minute.

Juventus - Chelsea 3:0