SPREMA SE LUDI TRANSFER

Juventus ruši vlastiti rekord; klinca će platiti puno više nego Cristiana Ronalda

24.09.2019 u 07:01

Bionic
Reading

Jadon Sancho (19) budućnost je svjetskog nogometa, za mladog Engleza koji igra u dortmundskoj Borussiji poludjeli su europski velikani, a Juventus je spreman za njega ponuditi najveću odštetu u svojoj povijesti

Nitko ni ne sumnja da će Jadon Sancho u budućnosti igrati negdje drugdje, a ne u Borussiji Dortmund u koju je stigao u kolovozu 2017. za oko osam milijuna eura iz Manchester Cityja. Bila je to ogromna pogreška Engleza, jer su svi znali o kakvom je talentu riječ, jedino su u Cityju bili slijepi...

Sancho je u 'žuto-crnom' dresu očekivano 'eksplodirao', golovi, asistencije, driblinizi očarali su druge velikane, a spominjala su se brojna imena klubova - Manchester United, PSG, Bayern..., ali u Borussiji su ostali čvrsti te su podebljali ugovor Sancha sa četiri na čak deset milijuna eura godišnje.

Ipak, velikane koji imaju veće prihode od ovog bundesligaša nije to obeshrabrilo, a u igru se ubacio Juventus koji je sljedeće ljeto spreman iskeširati znatno veći iznos od onog koji se ranije spominjao (100-120 milijuna eura).

  • +7
Engleski nogometaš Jadon Sancho Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL

Naime, prema tvrdnjama pojedinih stranih medija poput Don Balon 'Stara dama' će Borussiji ponuditi čak 150 milijuna eura, a to će njemački prvoligaš teško odbiti.

Ukoliko se ovi napisi pokažu istinitim i taj transfer se ostvari bit će to najveća odšteta koju je Juventus isplatio za nekog igrača. Zasad rekord drži Cristiano Ronaldo kojeg su od Reala kupili za 117 milijuna eura.