zakompliciralo se

Što se to događa s Mandžukićem? Iz Juventusa stigla zabrinjavajuća vijest, a jedan detalj je posebno zanimljiv

23.09.2019 u 13:01

Bionic
Reading

Mogući transfer Marija Mandžukića iz Juventusa, koji ga nije prijavio za Ligu prvaka, potpuno se zakomplicirao. Iako bivši hrvatski reprezentativac ima tri konkretne ponude iz Katara, zasad nema ništa od transfera

Posljednjih dana puno se pisalo o odlasku Marija Mandžukića u egzotični Katar, u kojem prijelazni rok traje do 30. rujna. Kako vrijeme prolazi, tako se čini kako od tog milijunskog posla ipak neće biti ništa iako je zasad najuporniji Al Rayyan. Barem sudeći po izjavama koje dolaze iz kluba.

'Mandžukićeva situacija je komplicirana i trenutačno je transfer u zastoju', kazao je glavni operativac Juventusa Fabio Paratici.

'Molim vas za strpljenje. Prijelazni rok u Kataru traje do 30. rujna, tako da i mi čekamo novosti. Vidjet ćemo što se dogoditi u sljedećim danima', dodao je Paratici.

Naravno, u cijeloj priči treba imati na umu to kako Mandžukićeva plaća u Juventusu iznosi između pet i šest milijuna eura te kako ga ugovor za klub iz Torina veže do ljeta 2021. godine. Dakle, iz Mandžukićeve perspektive njemu se baš nikamo ne žuri, a čak i ako se nađe klub koji bi mu dao jednaku plaću, poznato je to da Juventus traži i odštetu od minimalno 10 milijuna eura. No obzirom na to da trener Maurizio Sarri definitivno ne računa na 33-godišnjeg napadača, sada se klub iz Torina našao u kompliciranoj situaciji jer se očito žele riješiti igrača koji ih dosta košta. Ali ne pod svaku cijenu…

Također se doznaje kako se Mandžukiću nije baš dopala infrastruktura koju je vidio i općenito uvjeti za trening i utakmice kada je posjetio katarski Al Rayyan. Dakle, osim visoke odštete koju su čelnici kluba spustili na 10 milijuna eura, ipak se nešto pita i igrača.

  • +5
Mario Mandžukić Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin