neće imati milosti

Juventus pred katastrofom; 'staroj dami' prijeti novo oduzimanje bodova i ispadanje iz lige

02.02.2023 u 20:49

Bionic
Reading

Tužitelj Talijanskog nogometnog saveza tražit će da se Juventus kazni oduzimanjem najmanje 20 bodova zbog prevare oko isplata plaća igračima tijekom pandemije koronavirusa

Federalni žalbeni sud Italije prije desetak je dana odlučio da se Juventusu ove sezone oduzima 15 bodova, uz to su velike kazne dobila četvorica bivših čelnika velikana iz Torna, a sve zbog financijskih malverzacija, odnosno zbog lažiranja financijskih izvješća kako bi prikazali lažni profit kluba.

Tako je 'stara dama' trenutno 13 momčad na ljestvici Serie A i ima 23 boda. No, uskoro bi Juve mogao potonuti na samo dno jer mu prijeti oduzimanje još 20 bodova!

'Tužitelj Talijanskog nogometnog saveza tražit će da se Juventus kazni oduzimanjem najmanje 20 bodova zbog prevare oko isplata plaća igračima tijekom pandemije koronavirusa, što je slučaj koji se smatra daleko težim kršenjem pravila od onog što je korištenje lažnog kapitala u financijskim knjigama. Doda li se ova kazna na 15 bodova, koji su Juventusu već oduzeti 20. siječnja zbog spomenutog slučaja, klub bi pao na zadnje mjesto Serie A', otkriva talijanski sportski dnevni list Corriere dello Sport.

U klubu ionako vlada panika i rasulo, a u posljednjem kolu Serie A Juve je pred svojim navijačima izgubio 2:0 od novog prvoligaša Monze. Stanje je alarmantno...

  • +9
Napoli - Juventus, Serie A, 13.1.2023. Izvor: EPA / Autor: CIRO FUSCO

'Moramo osvajati bodove kako bismo osigurali ostanak u Serie A. Situacija se okrenula naglavačke, ali ovo je realnost u ovom trenutku i to moramo prepoznati, inače će loše završiti po nas. Moramo biti svjesni pozicije koju imamo na tablici u ovom trenutku, a ne razmišljati o 38 bodova koje smo osvojili. Sad imamo 23 boda i moramo se tako ponašati. Svaka utakmica je odlučujuća, moramo što prije izaći iz ovog kaosa', kazao je trener Juventusa Max Allegri.

Katastrofi Juventusa tu nije kraj jer bi mu, ako se dokaže da je klub u tajnosti isplaćivao igrače tijekom pandemije, i UEFA mogla 'odrezati' još jednu drastičnu kaznu, a to je izbacivanje iz europskih natjecanja!