ekspresni otkaz

Juventus je ovo napravio samo tri puta u zadnjih 50 godina; Allegriju je to slaba utjeha

18.05.2024 u 10:23

Bionic
Reading

Talijanski strateg Massimiliano Allegri (56) tek je treći trener kojeg je Juventus otpustio tijekom sezone u posljednjih 50 godina, prenose talijanski mediji

Juventus je u petak uručio otkaz Allegriju i to samo dva dana nakon što je osvojio Kup Italije. Torinska "Stara dama" je u službenom priopćenju kao razlog za tu odluku navela "nedolično ponašanje" 56-godišnjeg trenera za vrijeme i po završetku finalne utakmice protiv Atalante.

Allegri je za svoje ponašanje tijekom finala odigranog na rimskom Olimpicu, u kojem je Juventus slavio 1-0, suspendiran na dvije utakmice od strane disciplinskog suca Serie A, a izrečena mu je i novčana kazna u visini 5000 eura.

Iako je Juventus prekinuo trogodišnji post bez trofeja i po rekordni 15. put osvojio talijanski Kup, vodstvo torinskog kluba odlučilo je Allegriju uručiti otkaz, jer njegovo ponašanje "nije bilo u skladu s vrijednostima koje zastupa Juventus".

Allegri je tako postao tek treći trener kojeg je Juventus otpustio prije kraja sezone u posljednjih 50 godina.

Istu sudbinu doživio je i Claudio Ranieri koji je dobio otkaz u svibnju 2009. godine dva kola prije kraja sezone zbog loših rezultata. Naslijedio ga je Ciro Ferrara, međutim i on je dobio otkaz prije kraja sezone. Smijenjen je u siječnju 2010. godine.

Zanimljivo, zadnji put je Allegri dobio otkaz u redovima torinske "Stare dame", također 17. svibnja, tada 2019. godine.

Vratio se u ljeto 2021. i u ukupno osam sezona osvojio je pet naslova prvaka Serie A, pet je puta slavio i u Kupu te još dva puta u talijanskom Superkupu.

sve osim nogometa

Učitavanje...