NEDOLIČNO PONAŠANJE

Koja je nagrada za osvajanje Kupa? U Juventusu, recimo, dobijete otkaz

17.05.2024 u 19:07

Bionic
Reading

Juventus je uručio otkaz treneru Massimilianu Allegriju samo dva dana nakon što je pobijedio Atalantu i osvojio Kup Italije

Dva dana nakon što je s Juventusom osvojio Kup Italije, Massimiliano Allegri dobio je otkaz, a klub je u službenom priopćenju kao razlog za tu odluku naveo 'nedolično ponašanje' 56-godišnjeg trenera za vrijeme i po završetku finalne utakmice protiv Atalante.

Allegri je za svoje ponašanje tijekom finala odigranog na rimskom Olimpicu, u kojem je Juventus s 1-0 svladao Atalantu golom Dušana Vlahovića u 4. minuti, u četvrtak suspendiran na dvije utakmice od strane disciplinskog suca Serie A, a izrečena mu je i novčana kazna u visini od 5000 eura.

Iako je Juventus prekinuo trogodišnji post bez trofeja i po rekordni 15. put osvojio Kup, vodstvo torinskog kluba odlučilo je Allegriju uručiti otkaz, jer njegovo ponašanje 'nije bilo u skladu s vrijednostima koje zastupa Juventus'.

Allegri je tijekom utakmice vrijeđao suce utakmice, bacio sako i kravatu, a nakon utakmice je na putu prema svlačionici imao žestoku raspravu s urednikom Tuttosporta Guidom Vaciagom.

Vodstvo Juventusa je odlučilo da će prvu momčad u posljednje dvije prvenstvene utakmice voditi 52-godišnji urugvajski stručnjak Paolo Montero, koji trenutno obnaša dužnost glavnog trenera juniorske momčadi.