AGRESIVNO NA POLJUDU

Jurčić: U Splitu se nećemo braniti

27.05.2009 u 16:16

Bionic
Reading

Prije uzvratne utakmice finala Kupa Hrvatske (četvrtak) u Maksimirskoj 128 je na novinskoj konferenciji gostovao trener hrvatskog prvaka Krunoslav Jurčić, koji je najavio da u Splitu neće čuvati prednost stečenu u Zagrebu

'Modri' su na pragu nove dvostruke krune. Dinamo je naslov osvojio, a još je samo korak do toga da u riznicu trofeja stigne i Kup. Jurčićeva momčad na Poljud stiže s ogromnih 3:0 i malo tko vjeruje da je domaćin u stanju napraviti preokret.

'Svjestan sam atmosfere koja nas očekuje u Splitu i stoga sam puno više vremena posvetio psihološkoj pripremi igrača. Smatram da imamo kvalitetnije igrače i sigurno je da u Split ne idemo braniti 3:0 iz prve utakmice, nego ćemo pokušati zabiti gol', rekao je u uvodu Jurčić koji je dodao da zbog ozljede neće nastupiti Slepička i Ibanez, Vrdoljak ima žute kartone, a upitan je i nastup Roberta Kovača.

Trener Dinama zna kakav Hajduk može očekivati:

'Oni stižu na 3:0 i ući će agresivno. Atmosfera ide tome u prilog i takav je pristup sasvim normalan u njihovu slučaju. Bez toga ne mogu ni pomisliti na stizanje rezultata. Očekujem agresivnost, a na agresiju se može odgovoriti samo agresijom', govorio je Jurčić te dodao da takva igra zbog sudačkog kriterija može biti i kobna za momčad koja stiže rezultat.

'Ako ‘palite’ igrače, onda morate suptilno pristupiti tome. Ako će agresivnost imati za rezultat kaznu, to nije dobro, jer automatski štetite svojoj momčadi. Ipak, trener Hajduka mora o tome misliti više nego ja', izjavio je Jurčić koji je dodao i da je prvenstveni poraz od Zagreba čak i dobrodošao.