NEMA PANIKE

Jurčić: Poraz od Slaska nije tragedija

03.07.2011 u 11:19

Bionic
Reading

Dinamo je doživio prvi poraz na pripremama. Poljski doprvak Slask svladao je hrvatskog prvaka 2:1, ali kod trenera Krunoslava Jurčića nema panike

Poljaci su zaigrali čvrsto i iskoristili pogreške 'modrih'.

'Naravno da sam, kao i u svakoj utakmici, htio pobjedu, ali ne shvaćam ovaj rezultat tragičnim', rekao je nakon utakmice Jurčić pa nastavio:

'Poraz nikada nije ugodan, ali u ovoj fazi priprema nije nam primaran rezultat. Kažem, uvijek je bolje dobiti, ali ovaj poraz ćemo iskoristiti kao priliku za analizu.'

Pomalo neočekivano, oni najiskusniji, braniči Tonel i Cufre, nisu dobro reagirali. Portugalac je neoprezno zaradio isključenje, a Argentinac je krivac za prvi gol Slaska.

'Oni su naši krucijalni igrači i jako nam puno znače, na terenu i izvan njega. S obzirom na njihovo golemo iskustvo, uopće nemam bojazni da će ova utakmica ostaviti negativan trag na njima', prenosi Jurčićeve riječi nk-dinamo.hr.

Da se pogreške ne bi ponavljale, napravit će se analiza.

'Naravno da ćemo napraviti analizu kao i poslije svake utakmice, pobjede ili poraza. U toj analizi naglasak neće biti na porazu, već na pogreškama koje ne smijemo ponavljati. S druge strane, pripremne utakmice točno tome i služe - da bismo vidjeli gdje i što trebamo popraviti, odnosno dodatno raditi na tome', zaključio je trener Dinama.