MALOTKO MU ZAVIDI

Jurčević u Dinamu naišao na mnogo veće probleme nego što je očekivao!

01.04.2018 u 08:23

Bionic
Reading

Blijedi remi bez pogodaka protiv zaprešićkog Intera pokazao je da Nikoli Jurčeviću neće biti lako oživjeti samostalnu trenersku karijeru u Dinamu u kojem su igrači izgubili samopouzdanje, a brojne ozljede dodatni su problem kojem se sigurno nije nadao kada je potpisivao ugovor...

'Nikoli Jurčeviću ne zavidim na ničemu osim na plaći,' izjavio je Joško Jeličić nakon što je bivši pomoćnik Slavena Bilića preuzeo klupu Dinama. Utakmica protiv Intera ove subote pokazala je da ima nešto u tome.

  • +3
HT Prva liga, 27. kolo: Inter - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Jurčevića ne samo što su u Maksimiru dočekali igrači koji su potpuno izgubili samopouzdanje te uprava koja je pretjerano sklona promjenama trenera, već su mu momčad opustošile i brojne ozljede, što sigurno nije očekivao kada je potpisivao ugovor.

U Zaprešiću protiv Intera Dinamo je imao priliku otići na +10 u odnosu na Hajduk i Rijeku, ali je zabrljao. Odigrao je još jednu blijedu utakmicu i osvojio tek bod u remiju bez pogodaka, pokazavši da ga se njegovi suparnici u HT Prvoj ligi više nemaju razloga bojati.

Inter - Dinamo 0:0 (27. kolo 2017./18., 1.4.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Jurčević sada na velikim mukama čeka srijedu i polufinale Kupa protiv Rijeke. Nikola Moro izgubljen je zbog teške ozljede koljena, probleme imaju Sosa, Doumbia, Benković i Soudani, a protiv Toplakovog Intera ozljedili su se još i Gojak te Lešković.

'Pokušat ćemo nešto bolje izgledati. Nadam se da će nam se neki igrači vratiti. To je za nas velika utakmica, imamo priliku ući u finale Kupa i učinit ćemo sve da to i napravimo,' izjavio je Nikola Jurčević nakon razočaranja u Zaprešiću, no Matjaž Kek s Poljuda mu je poručio da se Riječani ne boje i da ga čeka jako težak okršaj.

Jurčević je itekako svjestan da uprava Dinama budnim okom prati njegov rad i čeka prvu veću pogrešku da počne sumnjati, kao što je to bio slučaj s prethodnim trenerima. Zbog toga ne smije izgubiti od Rijeke u Kupu, a kamoli dovesti u pitanje naslov prvaka u sljedećim kolima HT Prve lige, jer bi mogao biti kratkog vijeka na Maksimiru i ne dočekati europsko ljeto, što bi bilo jako loše za njegovu samostalnu trenersku karijeru koju pokušava oživjeti možda i u najzahtjevnijem mogućem okruženju...