SRETNI KAMERUNAC

Junak Seville nakon drame i gola za povijest grcao u suzama!

02.05.2014 u 08:28

  • +8

EL, polufinale: Valencia - Sevilla 3:1

Izvor: Reuters / Autor: Albert Gea

Bionic
Reading

Izvan sebe je od sreće bio Sevillin junak Stephane M'Bia koji je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade dvoboja protiv Valencije uveo andaluzijski klub u finale Europa lige

Sevilla je u prvoj utakmici prije tjedan dana slavila sa 2:0 i na Mestallu je došla puna samopouzdanja. No Valencia je pred svojim navijačima kreirala preokret, u 69. je minuti povela s a3:0 i sve do sudačke nadoknade držala prolaz u rukama. No u četvrtoj minuti sudačkog dodatka M'Bia se dokopao jedne lopte i glavom je poslao u mrežu te donio Andalužanima plasman u finale u kojem će 14. svibnja u Torinu igrati protiv Benfice.

'Ovo je najbolji dan u mome životu', oduševljeno je pričao M'Bia nakon utakmice.

'Sretan sam jer se utakmica zakomplicirala i bilo je jako teško igrati na ovom terenu. Gol koji sam zabio je nevjerojatan. Posvećujem ga svojoj obitelji, ocu i majci. Uzbuđen sam, ovo je definitivno najsretniji trenutak u mome životu', dodao je kamerunski veznjak koji je nakon prolaska svog kluba u povijesno finale grcao u suzama od sreće.


Sevilli će ovo biti treći finale Kupa UEFA-e, odnosno Europa lige. U oba prethodna je i osvajala trofej: u sezoni 2005/06. pobijedila je Middlesbrough, a godinu dana kasnije Espanyol.

Zanimljivo, Sevilla nije ni trebala igrati ove sezone u Europa ligi jer je lani u španjolskom prvenstvu bila tek deveta. No ušla je u natjecanje zbog suspenzije Malage i uskraćivanja UEFA-ine licence Rayo Vallecanu.

Europska liga, Završnica
Valencia 3 1 Sevilla
Strijelci
1:0 S. Feghouli (14') 2:0 Beto (ag, 26')
Sastavi
D. Alves
J. Pereira
R. Costa
J. Mathieu
J. Bernat
S. Feghouli
D. Parejo (78' J. Fuego)
P. Piatti (61' F. Cartabia)
E. Vargas
Jonas (84' A. Barragan)
S. Keita
Beto
C. Andújar
F. Fazio
N. Pareja
F. Navarro (72' Alberto)
S. M'Bia
D. Carriço
I. Rakitić
Vitolo
J. Antonio Reyes (79' M. Marin)
C. Bacca (66' K. Gameiro)
Žuti kartoni
J. Bernat 53'
S. Feghouli 75'
D. Alves 83'
J. Mathieu 90'
D. Carriço 86'