VRUĆE U LIGI PRVAKA

Jug u Beogradu, Mladost u Pireju

08.04.2009 u 10:37

Bionic
Reading

Od završnog turnira Lige prvaka u Rijeci najbolje vaterpolske klubove dijeli još uspjeh u četvrtini finala. Među osam preostalih kolektiva jedino Hrvatska i Crna Gora imaju po dva predstavnika, a Jug i Mladost u prvim dvobojima gostuju

Hrvatske perjanice su na istoku Europe, gdje će tražiti pozitivne rezultate pred uzvrate na svojim bazenima. U Beogradu će se u najjačem dvoboju ove faze u 20.30 sati susresti Partizan i Jug. Jugaši imaju sreću što su kao drugoplasirani u skupini dobili privilegiju odigravanja uzvrata u Gružu, ali moraju proći vruću Banjicu.

'Ne smijemo razmišljati o uzvratu. Mi smo u Beograd došli odigrati muški, bez kalkulacija. Ne razmišljamo o porazu, zašto ih ne bismo pobijedili? Ne bi bilo prvi put', rekao je Miho Bošković za SN, prisjećajući se ugodnog niza protiv Beograđana.

Partizan, jedna od najjačih momčadi na kontinentu, posljednje tri godine ispadao je od hrvatskih predstavnika. Lani ih je nakon peteraca u četvrtini finala izbacila Mladost, dok su dvije godine ranije ispali baš od Juga.

Trener Partizana Udovičić kaže da je teško uspoređivati današnju situaciju s tim dvobojima protiv 'gospara', no dodaje da će im ti porazi biti dodatan motiv. Vratar Beograđana Slobodan Soro pršti od samopouzdanja.

'Jug je ozbiljna momčad koja se deset godina nadograđuje, ali sve je u našim rukama jer smo kvalitetniji i ove sezone igramo bolje. Priželjkujem pobjedu, ali svjesni smo da nam nikakva razlika ne bi osigurala miran uzvrat u Dubrovniku', kaže za B92 srpski čuvar mreže.

Mladost u 18 sati igra u Pireju kod Olympiacosa, momčadi koja u cijeloj sezoni nije izgubila nijednu utakmicu, od 25 susreta pobijedili su u 24. Susreću se dva vaterpolska stila, stoga vodu treba okrenuti na svoj mlin.

'Moramo ih malo jače pritisnuti, onemogućiti im lepršavost i bit će sve u redu. Tko nametne svoj ritam, taj će pobijediti', rekao je ponajbolji igrač Mladosti Josip Pavić za SN.

Za Olympiacos igraju i dvojica Hrvata, Antonio Petković i Andrija Komadina. Šibenski dvojac upozorava na vruću atmosferu u njihovom bazenu, Grcima je potpuno svejedno gledaju li nogomet, vaterpolo ili pikado. Oni su uvijek u elementu. Ništa lakše neće biti niti Jugu. U Partizanu pozivaju Grobare, od kojih očekuju pakleni ambijent. Termin susreta prilagodili su nogometnom derbiju Partizana i Crvene zvezde, koji igraju u 17.30, pa će jugaši će morati pokazati čelične živce.

Četvrtfinale, prvi susreti:

Primorac K. – Jadran HN (19)
Vasas – Pro Recco (19.30)
Partizan – JUG (20.30)
Olympiacos – MLADOST (18)

Uzvrati su na rasporedu 22. travnja