PRVA UTAKMICA

Jug šokirao Primorje i poveo u finalu

04.05.2013 u 21:25

Bionic
Reading

U prvoj finalnoj utakmici za naslov vaterpolskog prvak dubrovački Jug CO je kao gost u Rijeci svladao Primorje EB sa 9:8 (1:2, 3:1, 3:3, 2:2) i poveo sa 1:0 u seriji na tri pobjede. Susret je odigran u bazenu na Kantridi, a sudili su pred 800 gledatelja Gomez i Severo iz Italije.

Vaterpolisti dubrovačkog Juga CO napravili su veliki korak prema osvajanju naslova prvaka Hrvatske jer su kao gosti u Rijeci uspjeli pobijediti odlično Primorje EB. Bio je to šesti ovogodišnji dvoboj ovih momčadi i tek druga pobjeda odabranika Veselina Đuhe koji su ove sezone gubili od Riječana u finalima Jadranske lige i hrvatskog Kupa.

Riječani su dobro započeli susret i kod vodstva 2:1 propustili nekoliko izuzetnih prilika da prvu četvrtinu uvjerljivo riješe u svoju korist. Preokret je uslijedio u drugoj četvrtini kada Dubrovčani predvođeni odličnim Janovićem, Jokovićem i Bušljom preuzimaju vodstvo koje nisu ispuštali do kraja.

U domaćoj momčadi jedino je Sandro Sukno bio na visini važnosti ove utakmice, jedinu podršku pužio mu je veteran na vratina Frano Vićan, ali to je bilo premalo za pobjedu nad odličnom momčadi Juga koja je večeras imala više raspoloženih igrača. Za Dubrovčane je odlično branio mladi reprezentativac Marko Bijač koji je s osam obrana, od kojih dvije ključne u posljednjoj minuti, svakako među zaslužnijima za veliku pobjedu svoje momčadi.

Druga utakmica, u seriji doigravanja na tri pobjede, igrat će se u srijedu u 18 sati u Dubrovniku, a treća 15. svibnja u 19.15 u Rijeci.

 
PRIMORJE EB - Vićan, Obradović, Paškvalin, Krapić, Denes Varga 1, Sukno 4 (1), Muslim 1, Jelača 1, Daniel Varga 1, Barač, Šetka, Garcia, Križanac, Buljubašić.
JUG CO - Bijač, Vranješ, Bošković 2 (1), Janović 1, Joković 2, Azavedo 2 (1), Marković, Bušlje 2, Karač, Dobud, Ivović, Macan, Nižić, Pavlović.