LIGA PRVAKA

Jug poražen od Pro Recca, koban za Dubrovčane bio je hrvatski vratar; naš predstavnik skupinu završio kao drugi

21.04.2021 u 21:49

Bionic
Reading

Vaterpolisti Juga AO u posljednjem su susretu skupine A Lige prvaka, na trećem turniru igranom u Ostiji, izgubili od talijanskog Pro Recca sa 11-12 (3-3, 2-4, 3-1, 3-4)

Danil Merkulov je s četiri gola bio najbolji kod Juga, dva pogotka je dodao Paulo Obradović, dok je Pietro Figlioli bio trostruki strijelac za Pro Recco.

Bio je to susret bez rezultatskog značaja jer je i prije njega bilo jasno kako će Pro Recco natjecanje u skupini okončati na prvom, a Jug AO na drugom mjestu, no vaterpolisti dva ponajbolja europska kluba odigrali su zanimljiv susret pun preokreta.

Jug je u drugoj četvrtini poveo sa 5-4 te imao dva napada za povećanje vodstva, no zaustavio ih je sjajnim obranama hrvatski reprezentativni vratar Marko Bijač da bi Pro Recco taj dio dvoboja okončao s tri uzastopna gola.

Više od pola treće četvrtine nije bilo pogodaka, a onda je Jug golovima Panastasioua, Merkulova i Obradovića poveo sa 8-7, no Mandić je u posljednjoj minuti te dionice bio precizan za 8-8.

Ivović i Di Fulvio su sredinom posljednje četvrtine odveli Pro recco na prednost od 11-9 pa je talijanski sastav natjecanje u skupini okončao s maksimalnih 30 bodova, dok je Jug AO završio na drugom mjestu sa 19 bodova. Slijede Olympiacos sa 14, Marseille sa 13, Spandau 04 sa šest te