SLAVLJE U GRUŽU

Jug obranio naslov u kupu

21.12.2008 u 20:04

Bionic
Reading

U finalnoj utakmici Hrvatskog vaterpolskog kupa vaterpolisti Juga pobijedili su momčad Mladosti sa 16:8 (3:2, 5:3, 4:2, 4:1). Sve je rješeno početkom treće četvrtine kada Paškvalin radi grubi prekšaj, a Jug 'bježi' na plus četiri

Vaterpolisti Juga pobjednici su Kupa hrvatske, nakon što su večeras u svom bazenu pobijedili Mladost sa 16:8. Bio je to deseti 'sudar' dviju naših najboljih momčadi u završnicama Kupa, a Dubrovčani sada u tim omjerima vode sa 6:4.

Utakmica je bila kvalitetna i izjednačena do 15 minute kada Fran Paškvalin radi grubi faul nad centrom Juga Nikšom Dobudom kojem je razbio arkadu. Zbog toga je dosuđen peterac kojeg je Miho Bošković pretvorio u vodstvo domaćih od 8:4, a Mladost je kažnjena sa igranjem četiri minuta s igračem manje.

Taj period igre momčad Ozrena Bonačića čak je i dobro odradila jer je za vrijeme kazne samo Joković uspio postići zgoditak. Dokraja utakmice Zagrepčani nisu uspjeli pronaći protuigru za razigrane Dubrovčane, a vrhunac dekoncentracije Mladosti bio je pogodak Jokovića koji je vratar Pavić primio sa polovice plivališta.

Pehar osvajaču Kupa vaterpolistima Juga uručio je predsjednik HVS-a Perica Bukić.

JUG - MLADOST 16:8

Jug: Vićan, Vranješ 1, Bošković 3 (1), Azevedo 2, Joković 3, Smodlaka, Marković 1, Bušlje 3, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović, Seman, S. Sukno 2.

Mladost: Pavić, Burić 1, Babić 1, Vrdoljak, Paškvalin 1, Franković 1, Herceg 1 (1), Martinić, Karač 2, Muslim, Hinić 1, Buljubašić, Živković, Lončar.

PETERCI: Jug 1 (1), Mladost 1 (1).
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug 13 (8), Mladost 11 (6)