NLB LIGA

Juby i Zadrani rasturili beogradski FMP

30.11.2008 u 12:38

Bionic
Reading

Nakon poraza Splita u Sarajevu, nastupe hrvatskih košarkaša u 10. kolu regionalne NLB lige nastavili su košarkaši Zadra. Momčad Ace Petrovića samo je u uvodnim minutama imala problema s FMP-om, no s lakoćom je upisala sedmu pobjedu u natjecanju

Pred četiri tisuće gledatelja Zadar je goste iz Beograda pobijedio s uvjerljivih 88:51 (24:13, 19:13, 25:12, 20:13). Prve minute donijele su iznenađujuće vodstvo mladih Beograđana od 9:0, no Zadar je tada ušao u seriju od čak 27:4 i ekspresno demotivirao goste.

Prednost je do kraja susreta polako rasla, a apsolutno najbolji igrač na terenu bio je Julius 'Juby' Johnson sa 26 koševa. Čak je 24 (uz šut 9/11) zabio u prvom poluvremenu i publiku doveo do ekstaze. Osim njega, najbolji je bio Rok Stipčević sa 14 koševa, šest asista, tri skoka i četiri ukradene lopte, a 14 je zabio i Perić. Ivanov i Gečevski kontrolirali su reket, a pristojnu minutažu dobili su i mladi Prostran i Olivari.

U protivničkim redovima najefikasniji su bili Čović sa 13 i Samardžiski sa 10 koševa i osam skokova.

'Bez Dixona, Rančića i Garnetta odigrali smo gotovo besprijekorno. Ovaj tjedan protiv Maroussija i tradicionalno neugodnog FMP-a riješili smo lakše od mojih očekivanja', rekao je nakon susreta zadovoljni trener Zadra Petrović.