U LEIPZIGU TVRDE SUPROTNO

Joško Gvardiol mijenja klub već ovog ljeta i postavlja svjetski rekord

18.04.2023 u 11:25

Bionic
Reading

Iako se iz dana u dan mijenjaju vijesti, pa se piše o njegovu odlasku u Chelsea, Liverpool ili Manchester City, Joško Gvardiol opet je meta španjolskih medija, a oni uvjeravaju sve da će sjajni hrvatski stoper od ljeta biti novi član Kraljevskog kluba

Posljednjih tjedana kolale su glasine koje upućuju na mogući posao na relaciji RB Leipzig - Real Madrid, a koji uključuje hrvatskog stopera Joška Gvardiola i 100 milijuna eura, prema kojem bi dečko sa Srednjaka zaigrao na Santiago Bernabéuu u sezoni 2023./2024.

Za hrvatskog braniča u posljednje vrijeme zanima se nekoliko europskih klubova, no čini se da je Real Madrid spreman uložiti najviše da bi mu njegove usluge bile na raspolaganju od 1. srpnja, datuma početka ljetnog prijelaznog roka.

Tim bi potpisom klub iz Madrida pojačao svoju obranu, ali i dobio igrača za budućnost.

Ovaj 21-godišnjak postao je jedan od najistaknutijih obrambenih igrača u njemačkom nogometu u posljednje dvije sezone, čime je uspio privući pozornost nekoliko važnih europskih momčadi, poput Manchester Cityja, Chelseaja i Liverpoola, a koji (su) bili suparnici Realu za njegov potpis.

Prema navodima portala Fichajes, Leipzig bi, iako demantira njegov ljetni transfer, mogao otvoriti izlazna vrata Gvardiolu stignu li za to potrebni milijuni.

Ako se realizira taj transfer, bit će to čak 13 milijuna eura više od rekordne odštete za jednog braniča, jer Manchester United isplatio je Leicester Cityju 87 milijuna eura za stopera Harryja Maguirea.