IMA ARGUMENTE

Zlatko Dalić 'opleo' po Fifi i ukazao na nepoštovanje prema Hrvatskoj

10.04.2023 u 15:45

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, u velikom razgovoru za HRT, komentirao je Fifine odluke, mogućnost Modrićevog oproštaja od najdražeg dresa i izglede na Final Fouru Lige nacija

Prenosimo nekoliko najzanimljivijih odgovora iz razgovora za HRT.

Dalić nije glasao u FIFA-inom izboru?

'Ono što je FIFA pokazala prema Hrvatskoj zaista je podcjenjivanje. Mi smo europska reprezentacija, uz Francusku, koja je dva puta bila u polufinalu, imamo dvije medalje sa svjetskih prvenstava, mi smo u zadnje dvije godine najbolji u Europi po rezultatima, mi pokazujemo što je nogomet, Hrvaska je nogomet. FIFA propagira u svom logu i motu da brinu o nogometu, pa onda brini o Hrvatskoj, da tako mala država može napraviti tako sjajne stvari. Onda je moraš podržati i potaknuti. Sad kad je bio izbor za predsjednika FIFA-e opet nisu Hrvatsku spomenuli, a govorili su o svim drugim reprezntacijama. Ne mogu dozvoliti da nas podcjenjuju i omalovažavaju nas i naše rezultate. Mi smo to napravili i zaslužili na terenu. To je jednostavno bio moj osjećaj, zato nisam htio glasati. Ne može biti da Livaković nije bio među prvih pet vratara na svijetu, da Gvardiol nije najbolji mladi igrač na svijetu, pa na kraju krajeva da i ja kao izbornik nisam bio među tri-četiri najbolja izbornika. FIFA mora početi poštivati Hrvatsku'.

Slijedi Nizozemska i završnica Lige nacija, a Hrvatska je postala majstor za gostujuće utakmice?

'Mi smo u zadnjih osam utakmica u gostima svih osam pobijedili, to je fascinantan podatak. Gol-razlika 19-2, to je nestvarno. Nisam ni ja za to znao. Bit će to velika utakmica, velik izazov za nas, nma pritiska, idemo pokušati napraviti najbolje, napraviti još jedan iskorak u Ligi nacija. To natjecanje je za mene bilo veliko iskušenje, velika borba. U prve dvije sezone imali smo zaista teških trenutaka, ali izvukli smo se i došli do finala, što je sjajno. Izgleda da moraš proći kalvariju da bi došao do onoga što želiš'.

Luka Modrić oduševio je u posljednjoj utakmici Reala i Barcelone, ima li naznaka o njegovoj budućnosti?

'Luka je sam rekao 'nemojte me to više pitati', treba ga pustiti da sam odluči. Čekat ćemo ga, on će sam odlučiti, to će biti njegova osobna odluka. Naš kapetan je velika snaga, velika energija, ono što on pokazuje u njegovim godinama je na ponos i čast njemu. Neću oko njega trošiti niti jednu riječ. Nadam se da će mu se ostvariti želja i da će ostati u Realu, on to zavređuje'.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.