sad su suigrači

Joško Gvardiol je debitirao za City, a evo što o njemu misli Erling Haaland

13.08.2023 u 18:26

Bionic
Reading

U petak je Joško Gvardiol (21) odigrao prvu službenu utakmicu za Manchester City koji ga je doveo iz Red Bull Leipziga za 92 milijuna eura. Tako je Gvardiol postao najskuplji stoper svih vremena, a nakon susreta je o novom suigraču progovorio Erling Haaland

Zabio je Erling Haaland u gostujućoj 3:0 pobjedi kod Burnleya dva gola, a Joško Gvardiol je u igru ušao u 79. minuti. I u tih je desetak minuta na terenu Joško pokazao da će biti veliko pojačanje za 'građane' koji ove sezone brane tri velika trofeja - Ligu prvaka, englesko prvenstvo i FA Kup.

Nakon pobjede kod Burnleya Erling Haaland je progovorio o novom suigraču.

'Gvardiol je veličanstven. Naravno, riječ je o velikom pojačanju i igraču koji nam donosi jako puno kvalitete', kazao je Haaland te dodao:

  • +4
Burnley - Manchester City, Premiership, 2023/24. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

'Mlad je, tako da će City uživati u puno njegovih sjajnih godina u našem klubu. Mi u momčadi jedva čekamo sprijateljiti se s njim i uklopiti u ekipu.'

  • +7
Pep Guardiola Erling Haaland Manchester City svađa Izvor: Profimedia / Autor: Darren Staples / AFP / Profimedia

Podsjetimo, Joško Gvardiol i Erling Haaland vodili su veliku borbu u osmini finala Lige prvaka prošle sezone. Gvardiol je u dresu RB Leipziga uspio 'uštopati' Haalanda u prvoj utakmici u Leipzigu, čak je i zabio gol u srazu koji je završio 1:1. No, uzvrat je bio prava katastrofa za 'bikove' koji su u Manchesteru izgubili čak 7:0, a Haaland - kojeg je opet čuvao Gvardiol - je zabio čak pet golova!