AKADEMIJA HNS-A

Josipu Šimuniću jedinica, ali svejedno je u reprezentaciji

03.11.2015 u 09:44

Bionic
Reading

Najviše pozornosti od svih članova novog stručnog stožera Ante Čačića izazvao je Josip Šimunić, a on je neka vrsta veze između izbornika i reprezentativaca

Podsjećamo, Šimunić je svoju karijeru završio neprimjerenim skandiranjem na Maksimiru poslije utakmice protiv Islanda, zbog čega ga je FIFA kaznila suspenzijom, a on je propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Njegova reprezentativna karijera tako je završila na ružan način, ali se sada vratio u nacionalnu vrstu kao jedan od Čačićevih pomoćnika.

Šimunić bi trebao biti poveznica s igračima, što znači da bi bilo poželjno da ima dobre komunikacijske, psihološke i socijalne vještine. No rezultati s HNS-ove akademije govore suprotno.

Na HNS-ovoj stranici mogu se vidjeti ocjene svih polaznika, pa tako i Šimunića (za UEFA B–licencu), a on je nakon tri ispita - odustao.

Iz Osnova metodike dobio je ocjenu vrlo dobar, no iz Osnova psihologije nedovoljan, i to jedini među 24 studenta. Također se naš bivši reprezentativac nije proslavio na ispitu iz Osnova teorije treninga, na kojem je zaradio dvojku (dovoljan).

Neutralni promatrač mora se zapitati koji su glavni kriteriji za ulazak u stručni stožer...