U SPOMEN NA VELIKANA

Josip Kuže: bio i ostao jedan od nas!

18.06.2013 u 12:42

Bionic
Reading

'Gospodin izvan terena, inovator na njemu. Toliki da današnji trenerski superstar Klopp, dobar dio svojih ideja posvećuje upravo – Joži'… Samo je jedna od pohvala koja ide na račun prerano preminulog Josipa Kužea, idola maksimirske publike

Kada smo na našem community portalu Tribina.hr pitali kakav je trag Josip kuže ostavio u hrvatskom nogometu i među navijačima Dinama, potpuno očekivano dobili smo odgovore koji oslikavaju jedan motiv s puno detalja – bio je i ostao jedan od nas… Ovo su komentari naših korisnika:

Gideon: Nije 2005. jedini put da je vodio Dinamo. Na prijelazu u burne devedesete, vodio je jednu od najboljih novijih Dinamovih generacija sa Šukerom, Cupanom, Bobanom, Shallom i Mladenovićem gdje je u leđa gledao jedino europskom prvaku Zvezdi, u još uvijek neshvaćenom padu pri kraju prvenstva gdje je Dinamo porazima protiv Budućnosti i Olimpije tek drugi prošao kroz cilj. Gospodin izvan terena, inovator na njemu. Toliki da današnji trenerski superstar Klopp, dobar dio svojih ideja posvećuje upravo - Joži. Dok mu je bio trener u Mainzu, Klopp je marljivo od njega prepisivao upute i treninge, što je ultimativno dalo ponajbolju Borussiju u svojoj povijesti.

Majkemi: Cijenio je i protivnike, ali volio je Dinamo i Bad Blue Boyse je doživljavao kao vlastitu djecu. Njegovo ime orilo se uvijek i svugdje, i možda je baš zato morao otići. Plače mi se dok ovo pišem, duboko vjerujem da bi Dinamo napravio strašan rezultat do 2010. da se Jožu pustilo da radi. Kocka? O tom se sve zna, kao i o njegovoj tezi da je on čovjek koji je prokockao novac, dok su neki prokockali svetinju, navijačku ljubav i dječje osmijehe. Tako si je zatvorio vrata ove kamarilom vođene lige, ali ujutro ga je dočekao čist obraz i ponosan odraz u zrcalu. Zbog toga su ga voljeli i žestoki navijači drugih klubova, oni koji nikada ne zaboravljaju.

Ivan-cro: Maksimirski Sjever ga je posebno volio. Kada su ga posjetili ove zime u Zajčevoj, nedugo nakon što je objavio da boluje od teške bolesti, rekao im je svoju, nažalost i posljednju želju vezanu za Dinamo: 'Ajmo napravit ponovo atmosferu, ajmo dić’ grad na noge, ajmo ponovit ’89. i 2005.! Al’ samo vi to možete pokrenuti, kao i onda! Vi ste ta snaga Dinama!' Cijeli modri puk živio je za to da Kužea ponovno vidi na najdražoj mu klupi, no to se nažalost više nikada neće ostvariti. Zapravo hoće, tamo gore, na drugom svijetu.

Macor123: Većina Hajdukovaca ni u u ludilu ga ne bi željela vidit na klupi Hajduka jer 'nije naš', ali smatram da bi on dole zapalio sve i ostao legenda u Splitu da se okušao, mada njemu to 'vjera ne bi dozvolila', jer je Josip Kuže = Dinamo.

Još jednom, počivao u miru legendo...