premiership

Josip Juranović začetnik akcije za pobjedu Celtica; Borna Barišić s klupe gledao prosipanje bodova Rangersa kod zadnje momčadi lige

20.02.2022 u 18:23

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović odigrao je čitav susret za Celtic te je bio začetnik akcije za pobjednički pogodak u 3:2 (2:1) domaćoj pobjedi protiv Dundeeja u susretu 27. kola škotskog prvenstva.

Juranović je u 86. minuti susreta osvojio loptu na svojoj polovici te dugom loptom uposlio Ralstona čiji je ubačaj Giakoumakis pretvorio u pobjednički pogodak.

Inače, posljednji sastav prvenstva Dundee poveo je golom Mullena (26), no Giakoumakis (34, 38) je s dva brza pogotka preokrenuo rezultat i prije odlaska na odmor. No, Sweeney (60) je pogodio za 2:2 nakon prekida te se činilo kako će serija pobjeda Celtica u prvenstvu stati na brojci sedam.

Ipak, Giakoumakis je svojim trećim golom na utamici spriječio iznenađenje.

Ranije u nedjelju je branitelj naslova Rangers odigrao 1:1 na gostovanju kod Dundee Uniteda, a Borna Barišić je ostao na klupi momčadi s Ibroxa. Domaće je u vodstvo doveo Graham (29), a poravnao je Aribo (76).

Vodeći Celtic sada ima 66 bodova, tri više od drugog Rangersa. Dundee United je peti sa 34 bodova, dok je Dundee na dnu sa 21 bodom.