novi protivnik

Joshua znakovitom rečenicom poslao jasnu poruku Hrgoviću: Ne izbjegavam ga, ali...

24.12.2023 u 12:02

Bionic
Reading

Nakon što je Anthony Joshua na spektaklu u Rijadu pobijedio Otta Wallina, u glavnoj borbi večeri, u svojoj izjavi dotakao se i Hrvata Filipa Hrgovića

Kao što se moglo i očekivati 34-godišnji Britanac Anthony Joshua - bivši prvak svijeta boksačke teške kategorije po organizacijama WBA (Super), IBF, WBO i IBO - relativno lako pobijedio je Šveđanina Otta Wallina.

>> Hrgović najavio napad na svjetski tron i poručio: To dijete ću pojesti za doručak

Kao što se već pisalo sljedeću borbu mogao bi imati protiv hrvatskog boksača Filipa Hrgovića koji je na istoj priredbi u Rijadu nešto ranije već u prvoj rundi nokautirao Australca Marka De Morija.

Naime, Hrgović – koji je slavio u svih svojih 17 profesionalnih mečeva - obavezni je izazivač za IBF-ov pojas teške kategorije. Trebao bi se boriti protiv pobjednika meča Tyson Fury – Oleksandr Usik ili protiv Joshue ako Fury i Usik dogovore i revanš.

O mogućnoj borbi Hrgovića i Joshue nekoliko riječi kazao je i poznati promotor Eddie Hearn.

'Da, potpisali smo s Wilderom, ali on je izgubio. To se događa u boksu. Možda je to i blagoslov, Joshua je spreman za naslov. Želi postati trostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji. Otto Wallin bio je broj dva u kategoriji, bit će Hrgović protiv AJ-a (Joshue) za svjetsku titulu', kazao je kratko Hearn.

No, naravno sve je zanimalo što će Joshua reći o svom potencijalom sljedećem protivniku. Koga želi?

'To je Tyson Fury! Ali ne, ne izbjegavam Hrgovića, ali znate, borit ću se i protiv Hrgovića', kratko je rekao Joshua.

No, isto tako ne odbacuje mogućnost borbe protiv Wildera:

'Deontaya bih nakon svega što je sve ono rekao o meni sad mogao rastrgati, ali idem na višu razinu. Nadam se da će se vratiti. Mislim da sam ogromna prijetnja. Mislim da je i Wilder prijetnja i ponudili bismo nevjerojatne brojke ako dogovorimo borbu. Odluku ću prepustiti svojim menadžerima, trenerima i promotorima. Borit ću se protiv bilo koga i kad god požele', dodao je samouvjereni Joshua.