Boks u 2024.

Joshua do nove pobjede; evo kakve to veze ima s Hrgovićem koji je uništio Australca

24.12.2023 u 08:59

Bionic
Reading

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Britanac Anthony Joshua u Rijadu je nakon pet rundi pobijedio Šveđanina Otta Wallina, no za sada ostaje misterij protiv koga će se boriti u sljedećem meču

Tridesetčetverogodišnji Britanac Anthony Joshua posljednji je put kao svjetski prvak nastupio 2021. godine, kada je u rujnu te godine neočekivano izgubio od Ukrajinca Oleksandra Usika. Potom ga je pobijedio u uzvratnom meču u kolovozu 2022. godine.

Od tada se Joshua pokušava vratiti na prijestolje. Pobjedom nad Wallinom produžio je ovogodišnji niz na tri pobjede - u travnju je svladao Amerikanca Jermaina Franklina, a u kolovozu finskog veterana Roberta Helleniusa.

U borbi u saudijskoj prijestolnici bio je uvjerljivo bolji, nakon pete runde, kada je kontinuiranim napadima uspio nokautirati protivnika, švedski tabor je predao borbu. Time je Joshua upisao 27. pobjedu u karijeri, dok još ima tri poraza.

Unatoč pobjedi, ostaje misterij tko će mu biti sljedeći protivnik. Očekivalo se da bi se na proljeće mogao sučeliti s Amerikancem Diontayem Wilderom, a pobjednik te borbe izazvat će pobjednika borbe za objedinjavanje aktualnih boksačkih svjetskih naslova između Britanca Tysona Furyja i Usika, koja će se održati 17. veljače.

Međutim, Wilder je u subotu u preliminarnoj borbi u Rijadu izgubio od Novozelanđanina Josepha Parkera, još jednog svjetskog prvaka, pa je sljedeći Joshuin protivnik sada nepoznat.

Također treba reći kako je naistom spektaklu hrvatski boksač Filip Hrgović lako pobijedio Australca Marka De Morija tehničkim nokautom nakon svega 76 sekundi u prvoj rundi. Puno je opcija u igri, a svakako se očekuje se da bi Hrgović u 2024. godini mogao napasti pojas IBF prvaka.

Ukratko, Hrgović je obavezni izazivač i borit će se protiv pobjednika borbe Fury - Usik ili protiv Joshue ako Fury i Usik dogovore i revanš.