bez dlake na jeziku

Jose Mourinho komentirao je sramotnu odluku sudaca koja je Englesku 'pogurala' u finale: Nisam siguran da želite čuti ono što ću vam reći...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 08.07.2021 11:41
  • Objavljeno 08.07.2021 u 11:41
Bionic
Reading

Ako je neki trener ratovao sa sucima, onda je to prije svih Jose Mourinho. 'Specijalni' se nikad nije ustručavao, ako je imao što za reći, to je najčešće činio sucima izravno, u lice. I sigurno će to činiti i dalje iako je nekoliko puta dobio 'masnu' kaznu zbog svog pristupa. A 'ljudi u crnom' će ga još manje voljeti nakon novih izjava i komentara na suđenje u polufinalu Eura

Svi su samo čekali njegov sud o sucima na utakmici polufinala Eura između Engleske i Danske. Jose Mourinho uvijek je bio izravan, bez dlake na jeziku kad je konstruktivna kritika u pitanju, posebice na račun sudaca.

'Nisam siguran da želite čuti ono što ću vam reći', započeo je Jose Mourinho svoju analizu za talkSPORT nakon utakmice Engleske i Danske i napomenuo:

'Međutim, reći ću ono što sam vidio. Možda vam se neće svidjeti, ali ono NIJE bio penal!'

Da, svi su složni da je nizozemski sudac Danny Makkelie dvojbenom odlukom usmjerio Engleze prema finalu. Raheem Sterling ušao je u šesnaesterac i pao nakon kontakta s Maehleom. No, taj je kontakt bio daleko od siline koja bi bila dovoljna da se engleski napadač na tako dramatični način strovali u danskom šesnaestercu. Pa ipak, Makkelie je svirao penal, uključila se i VAR provjera, ali nizozemski sudac nakon konzultacija s VAR sobom ipak nije ni išao gledati snimku.

Bila je to dvostruka pogreška i baš u polufinalu Eura! U korist domaćina Engleza! A uz sve to, u isto je akciji, samo par sekundi prije nego što je Sterling ušao u danski šesnaesterac i dramatično pao, na terenu je bila još jedna lopta! Istina, nije ometala igru, ali...

  • +30
Engleska - Danska, polufinale Eura, 2021. Izvor: EPA / Autor: Andy Rain / POOL

'Treba priznati da je bolja reprezentacija pobijedila. Engleska je fantastična i zasluženo je u finalu, ali ono nikad neće biti penal', odlučan je Jose Mourinho koji se potom osvrnuo i na svoje 'ljubimce', suce.

'Ne razumijem odluku suca, posebno na ovom nivou velikog natjecanja, u polufinalu Eura. Još manje razumijem odluku sudaca iz VAR sobe da ne reagiraju nakon tako očitog previda!', sipao je ljutiti Jose Mourinho te zaključio:

'Kao nogometni zaljubljenik sretan sam jer je Engleska u finalu Eura, ali sam u isto vrijeme i vrlo tužan zbog načina na koji je to izboreno. Ne znam kako će sudac zaspati nakon ovog...', zaključio je Jose Mourinho.