kakav promašaj

Barcelona ga je prošlog ljeta dovela kao zamjenu za Ivana Rakitića i platila čak 60 milijuna eura, a sad ga pušta besplatno!

08.07.2021 u 09:45

Bionic
Reading

Nevjerojatne se stvari događaju na Nou Campu, jednostavno su neshvatljivi potezi čelnika Barcelone koji se na sve moguće načine pokušavaju riješiti viška preskupih igrača. Neke od njih, iako su ih prije samo godinu dana 'masno' platili, odlučili pustiti bez odštete. Samo da ih se riješe...

Čini se kako u Barceloni vlada totalni kaos, barem kad je u pitanju igrački kadar. Predsjednik Joan Laporta i trener Ronald Koeman panično pokušavaju očistiti svlačionicu Barce kako bi namaknuli novac potreban za financijsku konsolidaciju kluba.

Tako su na Nou Campu odlučili jednostavno pustiti nekoliko igrača, tj. ponuditi im raskid ugovora da bi kao slobodni igrači mogli lakše potražiti novi klub!

Među njima se našao i reprezentativac BiH Miralem Pjanić koji je prošlog ljeta iz Juventusa došao u Barcelonu za čak 60 milijuna eura! Stigao je kao zamjena za našeg Ivana Rakitića, ali nije se snašao te je odigrao 30 utakmica u svim natjecanjima prošle sezone, bez zabijenog gola.

Problem? Uz to što su ga platili čak 60 milijuna eura, po čemu je Pjanić jedan od najskupljih i najvećih promašaja u Barcinoj povijesti, moraju mu godišnje plaćati i 8,5 milijuna eura plaće! A takav teren Barcelona više jednostavno ne može podnijeti.

Zato su čelnici Barce ponudili Pjaniću da uzme 10 milijuna eura otpremnine, raskine ugovor koji mu traje do ljeta 2024. godine te kao slobodan igrač potraži novi klub! I nije jedini jer su slične ponude - otpremnina i odlazak - dobili Samuel Umtiti i Matheus Fernandes! Umtiti ima godišnju plaću od čak 12 milijuna eura, pa odluka nije neočekivana... Kad bi se riješili Pjanića i Umtitija, na Nou Campu bi odmah ušteda bila više od 60 milijuna eura!

No, nevjerojatno je da su čelnici Barce Fernandesa o raskidu ugovora obavijestili mailom, a ljutiti je Brazilac odlučio odbiti ponudu te će tužiti klub! Slično razmišlja i Umtiti koji je obznanio da ne namjerava otići s Nou Campa jer se želi nametnuti treneru Koemanu.

U klubu je sada ponovno situacija na granici panike jer Barca - ako se ne riješi ovih igrača - ne može ispoštovati Financijski fair-play, ali ne može ni ispuniti obvezu prema La Ligi koja je klubovima nametnula 'salary-cup', maksimalni iznos koji smiju potrošiti na plaće igrača!

Shodno tome, Barca ne može registrirati igrače koji su potpisali ugovore ovog ljeta. Tako su Sergio Agüero, Memphis Depay, Eric Garcia i Emerson do daljnjeg 'na čekanju', a isto tako i Leo Messi. Da, i Messi upada u kategoriju novih igrača koje Barcelona mora registrirati jer mu je istakao ugovor...

Predsjednik Joan Laporta sad je već lagano na rubu živaca i za očekivati je kako će morati posegnuti za drastičnim mjerama. Jer tamo neki 'nevažni Pjanići, Umtitiji i Fernandezi' doslovno ucjenjuju klub i ugrožavaju budućnost Barcelone. Velike Barcelone koja se iz dana u dan suočava s kosturima iz ormara, a milijunski se dugovi samo gomilaju.

Sad se svi na Nou Campu nadaju kako će ih doslovno u posljednji tren spasiti drugi europski velikani. Jer Juventus bi vrlo radio vratio Pjanića u svoje redove, ali samo kao slobodnog igrača, a za Umtitija su zainteresirani PSG i Manchester United. Realno, i Pjanić i Umtiti nemaju što za izgubiti - u Barceloni su višak, mogu uzeti neki novac i bez odštete potražiti novi klub. Na veliku sramotu i novu štetu Barcelone koja će tako izgubiti nove desetke milijuna eura. Koje ionako nema. Neki će nakon svega s pravom reći: 'Kakav smiješan klub'! I neće puno pogriješiti...