prava poslastica

Jose Mourinho ima novi posao; nitko nije očekivao da Specijalni prihvatiti ovu ponudu, svi se pitaju što mu je to trebalo?

30.04.2021 u 10:46

Bionic
Reading

Prije samo desetak dana Jose Mourinho je ostao bez posla nakon što je dobio otkaz na mjestu trenera Tottenhama. U lov na karizmatičnog trenera odmah su krenuli Valencija, Glasgow Celtic i Roma, no on je odlučio napraviti potpuni zaokret i tako ponovno šokirao nogometni svijet

Od Josea Mourinha nismo očekivali ništa manje šokantno, tijekom cijele trenerske karijere Portugalac je ostao dosljedan sebi, u svojim javnim nastupima nikad nikoga nije štedio, ali prije svega jer je i sam trpio nebrojene kritike. Koje su često bile opravdane, ali još i češće su imale cilj potaknuti njegovu novu reakciju...

Mediji Josea Mourinha nisu mazili bez obzira na sve njegove uspjehe. Posebno su oštri bili Englezi i Španjolci, Specijali je godinama bio redovito 'na nišanu' dežurnih kritičara, ali ni on nije ostajao dužan.

I baš je zato njegova odluka šokirala sve. Naime, Jose Mourinho je potpisao za The Sun! Legendarni će nogometni trener od 11. lipnja do 11. srpnja, za vrijeme Europskog prvenstva u nogometu, raditi kao komentator najčitanijeg svjetskog tabloida!

Neki će reći kako je ovo fantastičan 'transfer' jer The Sun je uspio ono što su posljednjih desetak dana bez uspjeha pokušavali Valencija, Celtic, Roma... To su klubovi za koje se zna da su kontaktirali Specijalnog i željeli ga angažirati. No, on je odlučio 'promijeniti momčad', sad će biti s druge strane zida.

Nije ovo prvi izlet Josea Mourinha u novinarstvo, radio je kao stručni komentator za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Njegove su analize utakmica za jednu televizijsku kuću bile izuzetno gledane, a Mourinho se pokazao kao vješt govornik i prezenter. To je i logično jer o nogometu ionako zna sve, osvojio je sve što se osvojiti moglo, radio je u najvećim svjetskim klubovima...

Svi se sada nadaju kako će Jose Mourinho u svojim kolumnama za The Sun biti na visini zadatka. Realno, on je kao stvoren za tabloidno novinarstvo, izravan je i često kritičan, ali njegove kritike imaju podlogu i 'duha'. Kad treba nekoga 'pokopati' on će to i učiniti bez imalo emocija, ali će spremno pohvaliti sve što je bilo dobro.

Uvjereni smo da će se Jose Mourinho bez problema snaći na novom poslu, svi jedva čekaju njegove prve kolumne, to će biti prave poslastice.