nemaju sreće

Mourinho u problemima; bez Zlatana sigurno mjesec dana, a Lukaku čeka dodatne pretrage

31.12.2017 u 15:18

Bionic
Reading

Manchester United već četiri utakmice ne zna za pobjedu, momčad 'crvenih vragova' nanizala je poraz i tri remija, a Josea Mourinha dodatno su uzdrmale dvije teške ozljede njegovih napadača...

Nesreća nikad ne dolazi sama, barem se na to može pokušati izvući Jose Mourinho kojemu kraj 2017. godine neće ostati u dobrom sjećanju. Njegovi su 'crveni vragovi' opasno pali u formi, prvi su u Liga kupu izgubili od Bristol Cityja, pa povezali tri remija u prvenstvu - u gostima kod Leicestera, a potom i dva na Old Traffordu, s Burnleyem i Southamptonom.

Baš su mu posljednje dvije utakmice dodatno 'osakatile' momčad. Prvo je ostao bez Zlatana Ibrahimovića koji se taman polagano počeo vraćati nakon teške ozljede koljena i operacije ligamenata.

'Kako sada stvari stoje, bez Ibrahimovića ćemo biti najmanje sljedećih mjesec dana', kazao je Mourinho i potvrdio kako je švedski napadača ponovno ozlijedio koljeno.

  • +6
Teška ozljeda Romelua Lukakua Izvor: Reuters / Autor: Reuters/Jason Cairnduff

Dodatni udarac bila je ozljeda koju je doživio Romelu Lukaku već u 14. minuti utakmice protiv S'hamptona. Nakon jednog bezazlenog duela u skoku dobio je udarac u glavu i bez svijesti pao na travnjak. Iznesen je na nosilima, imobiliziran s maskom za kisik na licu... Old Trafford je tih pet, šest minuta, koliko su mu liječnici pružali prvu pomoć, utihnuo. Na tribinama je vladao - muk.

>> Lukaku ostao nepomično ležati, na nosilima su ga iznijeli s terena

'Inače, loše vijesti stignu odmah, a danas nisu. Kada igrač tako napusti teren, obično propusti dvije utakmice. Nadam se da je tako i sada slučaj', rekao je Mourinho kad su ga pitali za Lukakuovo stanje nakon utakmice protiv S'hamptona.

  • +11
Premier liga, Manchester United - Southampton Izvor: Reuters / Autor: Reuters/Jason Cairnduff

Belgijski napadač završio je u bolnici, nakratko je izgubio svijest i liječnici ne žele ništa riskirati. Za sada kažu kako je sve u redu, ali sumnja se na blaži potres mozga i Lukaku će morati na dodatne pretrage. Raspored utakmica i dalje je itekako zgusnut, a Unitedu nedostaje napadača...