englez za povijest

Još ni jedan nogometni sudac nije uspio ovo što je napravio Mike Dean

02.04.2019 u 22:35

Bionic
Reading

Engleski nogometni sudac Mike Dean ovog je utorka ušao u povijest jer on je prvi sudac koji je pokazao 100 crvenih kartona

50-godišnjem Mikeu Deanu u ovom je ostvarenju za povijest pomogao igrač Manchester Uniteda Ashley Young koji je u razmaku od nekoliko minuta dobio dva žuta kartona.

Young je prvi žuti karton dobio u 52. minuti, a pet minuta kasnije zbog žestokog i zakašnjelog starta na Portugalcu Joti dobio je i drugi žuti karton.

United je na kraju i izgubio od domaćina 2:1, a sigurni smo da je Youngovo isključenje imalo barem malog značaja u tom rezultatu.

Ovog engleskog suca gledali smo i na utakmicama hrvatske reprezentacije. Istina, nije dijelio pravdu, već je imao ulogu četvrtog suca. Bilo je to protiv Belgije, u kvalifikacijama za SP 2014, kada je reprezentaciju vodio Igor Štimac i kada su naši igrači doživjeli domaći poraz 1:2. Prije toga bio je četvrti sudac i na utakmici kvalifikacija za Euro, u listopadu 2011. godine protiv Grčke, u kojoj su Bilićevi igrači izgubili 2:0.

Sada već daleke 2010. godine sudio je i splitskom Hajduku, u ogledu protiv AEK-a, u kojoj su 'bili' na Poljudu poraženi 3:1.

Godinu ranije Dean je dijelio pravdu na utakmici Dinama i Ajaxa, ali ni ovog puta nije donio sreću hrvatskoj momčadi. 'Kopljanici' su u Zagrebu slavili 2:0.