postoji veliki interes

Još jedan hrvatski LM dolazi dirigirati u Madrid? Bio bi to jedan od najvećih transfera hrvatskih nogometaša

26.08.2022 u 10:41

Bionic
Reading

Svi znamo koliko Luka Modrić znači madridskom Realu. No, sada bi drugi madridski klub, točnije Atletico, mogao dovesti svog LM-a, odnosno Lovru Majera, koji bi mogao biti pokretač Simeoneove momčadi

Lovro Majer prošlog je ljeta, kada je momčad već bila posložena, preselio iz Dinama u Rennes. No, ovaj 24-godišnjak uspio se u kratkom vremenu nametnuti u novoj momčadi, jer skinuo je sav teret s leđa kojeg je nosio u Dinamu, te je pokazao svu raskoš svog nogometnog talenta.

Zahvaljujući svojim igrama stigao je u idealnu momčad prošlosezonske Ligue 1, a njegov učinak bio je ovakav: u sezoni je upisao šest golova i osam asistencija u 29 nastupa u francuskom prvenstvu.

Naravno, te su njegove igre bile zapažene i u drugim klubovima, pa je tako zapeo za oko ljudima u madridskom Atleticu.

Kako nam je potvrdio njegov menadžer Andy Bara, interes postoji, trenutno je 'status quo', ali klubovi pregovaraju i ne zna se hoće li se uspjeti dogovoriti.

No, čim je Diego Simeone toliko zapeo, nije nemoguće da do kraja prijelaznog roka Lovro Majer završi u Madridu.

Prema Transfermarktu cijena ovog plemenitog igrača, kojeg mnogi vide kao Modrićevog nasljednika u reprezentaciji, iznosi 20 milijuna eura, ali gotovo je sigurno da ga Francuzi neće pustiti za taj iznos. Također, i u Atleticu znaju da moraju ponuditi više, te se barata iznosom do 40 milijuna eura.

Sve je daleko od konačnog raspleta, ali u pet minuta može se dogoditi veliki preokret, a dogovore li se klubovi, bio bi to drugi najveći hrvatski transfer. Prvi i najskuplji još uvijek je Matea Kovačića kojeg je Chelsea platio Realu 45 milijuna eura.