SLUŽBENO

Još jedan Hrvat u posrnulom nogometnom velikanu koji se želi vratiti u vrh

07.07.2018 u 20:45

Bionic
Reading

Kapetan mlade hrvatske nogometne reprezentacije Alen Halilović potpisao je trogodišnji ugovor s Milanom u kojem se pridružio Nikoli Kaliniću i nedavno pristiglom Ivanu Striniću

Talijanski prvoligaš objavio je to u subotu na svojem službenom internetskom portalu.

'Kladimo se na zvijezdu koja može i želi zasjati... Alen ima veliki potencijal, iako se njegova karijera još uvijek nije rasplamsala. Dolazi u Serie A potpuno motiviran i spreman za iskorak nakon sezona provedenih u španjolskoj La Ligi... Kreativac je, tehnički potkovan, sposoban se osloboditi na malom prostoru, može igrati u sredini terena i na bočnoj poziciji, što treneru Gattusu omogućuje različite taktičke mogućnosti', napisali su Talijani predstavljajući svog novog igrača, s kojim je ugovor potpisan do 30. lipnja 2021. godine.

  • +11
Hrvatski nogometaš Alen Halilović Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Halilović je u Milan stigao nakon isteka ugovora s njemačkim HSV-om, u kojem je odigrao tek šest utakmica u Bundesligi. Prošle dvije sezone je bio na posudbi u Las Palmasu i u 38 nastupa postigao dva pogotka. Halilović je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu u kojem je kao 16-godišnjak postao drugi najmlađi igrač koji je zaigrao u Ligi prvaka, što je prepoznala Barcelona i s Halilovićem 2014. godine potpisala petogodišnji ugovor.

No, u dresu katalonskog diva nije zabilježio nastup u La Ligi, već samo u španjolskom Kupu. Barcelona ga je u ljeto 2015. godine posudila Sporting Gijonu, a u ljeto 2016. godine njegov je ugovor otkupio HSV.

Halilović 2013. godine, kao 17-godišnjak, postao najmlađim debitantom u povijesti seniorske reprezentacije Hrvatske, a s U-21 izabranom vrstom pokušava izboriti nastup na završnici Europskog prvenstva, na kojem će se dijeliti vize za olimpijski turnir u Tokiju 2020. godine.