KAD SE ZAREDA

Još i ovo; Barcinim mukama ne nazire se kraj!

30.09.2015 u 21:28

Bionic
Reading

Španjolski prvoligaš Barcelona nastavlja imati problema s ozljedama nakon što je u srijedu u utakmici Lige prvaka protiv Bayer Leverkusena kapetan Andres Iniesta ozlijedio bedreni mišić

Iniesta je zbog ozljede izašao nakon sat vremena igre kada je Barcelona gubila 1-0, ali su Katalonci golovima Sergija Roberta i Luisa Suareza u zadnjih deset minuta ipak došli do pobjede od 2-1.

Europski prvak je ovaj vikend ostao i bez najboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija koji mora pauzirati dva mjeseca.

Barcelona je odbila otkriti koliko će dugo biti bez Inieste, ali katalonski sportski dnevnik "Sport" piše da će 31-godišnji nogometaš biti van terena mjesec dana. To znači da će Iniesta propustiti susret protiv Seville u subotu te sljedeće dvije utakmice španjolskog prvenstva protiv Rayo Vallecana i Eibara, kao i kvalifikacijske utakmice Španjolske za Euro 2016 protiv Luksemburga i Ukrajine.

Osim Messija i Inieste u redovima Barce ozlijeđen je i Brazilac Rafinha koji mora pauzirati najmanje šest mjeseci i trener Luis Enrique ima na raspolaganju samo sedam veznih igrača i napadača.

Ovo je posljednji u nizu "udaraca" za Barcelonu koja je pogođena ozljedama i dugogodišnjom zabranom dovođenja novih igrača uvedenom zbog kršenja financijskog fair playa koja istječe tek u siječnju.

Barca je tražila od FIFA-e da joj dopusti da se turski veznjak Arda Turan priključi momčadi zbog težine ozljede Rafinhe. Naime, Turan i Aleix Vidal su obojica potpisali za Barcelonu tijekom ljeta, ali ne mogu biti igrati do siječnja. Međutim, FIFA je odbila Barcinu molbu jer smatra da bi takav potez značio kršenje njenih pravila.