NAJAVA PROMJENA

Jesenice odlaze iz Ebela, stižu novi Austrijanci?

13.01.2012 u 08:02

Bionic
Reading

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, slovenski hokejaški velikan Jesenice, zbog kojeg je Austrijska liga i dobila regionalni karakter, od iduće sezone više neće participirati u Ebelu, a izgledno je da će u natjecanje ući dva nova austrijska kluba

Je li zaista moguće da od iduće sezone u Ebelu više nećemo gledati momčad Jesenica? Veliki financijski problemi koji već nekoliko sezona pritišću najveći slovenski hokejaški klub očito su kulminirali ove sezone. Iz Jesenica su već otišli gotovo svi stranci koji su bili u rosteru na startu sezone, a prema pisanju nekih stranih portala, za Jeseničane je učešće u austrijskog elitnoj ligi postalo preveliko novčano opterećenje.

Izlaskom Jesenica, što još nije službeno potvrđeno, otvorio se prostor za ulazak novih austrijskih momčadi. Dornbirn je navodno već sad osigurao sve uvijete za učešće u natjecanju, a najavljuje se i povratak Innsbrucka. Čak su navodno i obavljeni preliminarni razgovori vodstva lige s eventualnim novim članovima.

Koliko u svemu ima istine, zasad je nejasno, no činjenica je da se s imenom Innsbucka 'tehniciralo' i uoči starta aktualne sezone, kad su kao neparni klub u natjecanje ušli češki Orlovi iz Znojma.

Dakle, dok netko od vodećih ljudi lige ne potvrdi spomenute informacije, a iz Jesenica ne stigne komentar na cijelu priču, možemo se samo nadati da jedan od najvećih klubova u regiji, ipak neće postati prošlost Ebela. Činjenica je, naime, da su upravo Jeseničani ti zbog kojih je Austrijska liga dobila regionalni karakter i da su oni doslovce otvorili mogućnost participacije u Ebelu ljubljanskoj Olimpiji, zagrebačkom Medveščaku, mađarskoj Albi te naposljetku i češkim Orlovima.