ZDRAVLJE NAJVAŽNIJE

Jelušić objasnila zašto prekida karijeru

14.04.2012 u 12:41

Bionic
Reading

Nakon Janice Kostelić i Nike Fleiss, i Ana Jelušić je odlučila reći zbogom profesionalnom skijanju. Riječanka je objasnila razloge svoje odluke

Glavni uzrok prekida karijere je bila bolest.

'Definitivno prekidam natjecateljsku karijeru, zdravlje mi je najbitnije. No, ostajem uz stazu, radit ću u FIS-u i MOO-u,' rekla je Ana Jelušić (25).

'Došlo je vrijeme da krenem drugim putem, ali ostajem usko vezana uz sport. Ostajem na stazi, ali više se neću gušiti. Stvarno sam lani razmišljala da će ovo biti samo pauza, ali u ovih zadnjih godinu dana bolesna sam bila samo dva tjedna, dok bih inače bila 6 mjeseci na pumpicama i inhalatorima,' dodala je hrvatska skijašica.

I još nešto.

'Nisam bila spremna na stazu dolaziti na tek 80 posto, a onda željeti dati još više zbog čega danima ne bih mogla disati.'

Otkrila je svoje planove za budućnost.

'Dobila sam ponudu za posao od MOO-a, da radim na programu povezivanja olimpijaca koji su završili karijere. Preselila sam se u Lousanneu, otvorio mi se potpuno drugačiji svijet. Taj ću posao raditi do 10. mjeseca, a onda me čeka stalni posao medijskog koordinatora za alpske discipline u FIS-u. Imam tek 25 godina, iza mene je 15 godina radnog staža, a preda mnom cijeli život i izgrađivanje karijere,' zaključila je Riječanka.