Postoje tri opcije

Jedna od najvećih zvijezda na zimu napušta Real Madrid: Engleski velikani samo čekaju znak da krenu u akciju

16.10.2019 u 08:41

Bionic
Reading

Gareth Bale na zimu napušta Real Madrid, a vjerojatno će ići u Kinu ili u neki od engleskih klubova

Gareth Bale je u Real Madrid stigao iz Tottenhama 2013. godine za 100.8 milijuna eura, a za 'kraljevski klub' je do sada odigrao 238 utakmica i zabio 104 gola, te upisao 67 asistencija. Bez obzira na to što su neki njegovi golovi bili jako značajni za Real, navijači ga nikada nisu u potpunosti prihvatili.

Problema s njim imaju i u klubu jer Bale još uvijek nije naučio ni riječ španjolskog, a Zinedine Zidane ga koristi, ali nije pretjerano u njegovoj milosti pa je od dolaska Francuza 2016. godine Velšanin izuzetno nezadovoljan. Nezadovoljstvo je svake godine sve veće pa je Bale sve bliže izlaznim vratima. Ove sezone je u sedam utakmica zabio dva gola i upisao dvije asistencije, a brojni svjetski mediji pišu kako u siječnju napokon napušta klub.

Calciomercato piše kako Bale ove zime definitivno odlazi iz kluba, a za sada ima tri ozbiljne opcije. 30-godišnji ofenzivac može otići u Kinu gdje su ga zvali i ovoga ljeta i nudili ogroman novac, ali na kraju je Zidane povukao kočnicu zbog brojnih ozljeda u svojem sastavu.

Ako pak poželi ostati u Europi, nude mu se i dvije opcije u Premier ligi. Tamo ga želi njegov bivši klub Tottenham koji bi s Realom mogao isposlovati ovaj transfer i uključiti Balea u prodaju Christiana Eriksena koji je već neko vrijeme na radaru madridskog sastava.

Druga engleska opcija je Manchester United koji se na zimu želi pojačati kako bi ulovio korak s najvećim engleskim klubovima i vratio se u borbu za vrh ljestvice. Manchester također ima asa u rukavu u pregovorima s Realom koji ne skriva svoju želju da od tamo dovede Paula Pogbu. Bale sigurno odlazi, samo je pitanje gdje.

  • +8
La liga, Real Madrid - Granada Izvor: EPA / Autor: Juan Carlos Hidalgo