Zima donosi veliki transfer

Real Madrid i Barcelona opasno zagrizli za Olmovog suigrača za kojeg su spremni dati i 100 milijuna eura

15.10.2019 u 08:38

Bionic
Reading

Španjolski velikani žele dovesti Fabiana Ruiza iz Napolija koji će za njega tražiti i preko 100 milijuna eura

Španjolska U-21 reprezentacije je osvojila Europsko prvenstvo i pokazala cijelom svijetu da vrvi talentom. Ti klinci, među kojima je i Dinamov Dani Olmo koji je i kapetan ove generacije, će u godinama koje dolaze drmati svjetskim nogometom pa ni ne čudi veliki interes za njima.

Olma želi pola Europe, a daleko nisu ni njegovi suigrači. Španjolski mediji pišu kako je jedan od njih posebno zanimljiv velikanima. Real Madrid i Barcelona navodno žele pod svaku cijenu dovesti 23-godišnjeg veznjaka Napolija Fabiana Ruiza.

Barca je već poslala svojeg sportskog direktora Erica Abidala da se uživo uvjeri u Ruizove kvalitete na utakmici Leccea i Napolija, a u Realu mladog veznjaka vide kao alternativu za Paula Pogbu i Christiana Eriksena koji bi trebali stići kao zamjene za Luku Modrića, ali nije isključeno ni da Ruiz dođe kao dodatno pojačanje u veznom redu.

Mladi Španjolac ima ugovor s Napolijem do 2023. godine, a novi ugovor, u kojem bi bila i visoka otkupna klauzula, još nije potpisao. Napoli ga je doveo iz Betisa na ljeto 2018. godine za 30 milijuna eura, a sada bi na njemu mogli zaraditi i više nego dvostruko. Na Transfermarktu stoji cijena od 60 milijuna, a Španjolci pišu kako bi mogao otići i za više od 100 milijuna eura.

'Godi mi interes tako velikih klubova, ali meni je dobro ovdje. Imam dobar ugovor i povjerenje trenera koje svaki igrač želi', rekao je nedavno Ruiz, ali to ne znači da uskoro neće napustiti klub.

Predsjednik Reala Florentino Perez je sjeo za stol sa svojim kolegom iz Napolija Aureliom De Laurentisom i ponudio mu Jamesa Rodrigueza u zamjenu za Ruiza, ali takva trampa je za sada odbijena. Na zimu kreće novi lov na sjajnog Olmovog suigrača kojeg bi u narednim godinama mogli gledati u nekoj od glavnih uloga.