MAGIC ODUŠEVLJEN ZUPCEM

Jedan od najvećih svih vremena nahvalio mladog Hrvata kao nitko prije!

08.03.2017 u 15:14

Bionic
Reading

Kada je hrvatski tinejdžer Ivica Zubac ljetos krenuo put Los Angelesa kako bi se pokušao izboriti za mjesto u košarkaškom sastavu NBA momčadi Los Angeles Lakers, mnogi su sumnjičavo vrtjeli glavama. A nekoliko mjeseci kasnije Zubac je dobio veliki kompliment od novog predsjednika kluba Earvina Magica Johnsona, nekada velikog igrača

Iako u zadnjih nekoliko utakmica 216 cm visoki centar Ivica Zubac ne igra zbog lakše ozljede mišića na nozi, svojim igrama ove sezone oduševio je trenera Lukea Waltona, suigrače i naravno novog šefa Earvina Magica Johnsona koji je nedavno stigao u klub te odmah potom zaposlio i novog glavnog menadžera. Cilj je što prije od Lakersa napraviti momčad koja može konkurirati za titulu, a u tim je planovima i mladi hrvatski centar Ivica Zubac koji je u SAD stigao iz srpskog kluba Mega Leks u kojem je završio nakon što je nezadovoljan napustio Cibonu.

'Zubac je dečko koji je prije tri tjedna pokazao da može igrati jako dobro i napokon je dobio 20-25 minuta po utakmici. Bili smo svjedoci njegovog velikog napretka u igri, tu pred našim očima, i Luke (trener Waltton) je rekao da ako bude tako dobro igrao, dobit će još više prostora. Zubac sjajno napreduje i on je tip igrača kakvog želimo u Lakersima', kazao je legendarni Magic Johnson, jedan od najvećih košarkaša NBA svih vremena.

'On mora jako puno raditi, provesti puno vremena u dvorani i broj jedan mu mora biti košarka! Dečko igra sjajno u oba smjera, u napadu i obrani i može napraviti sjajne stvari na parketu. Nema puno toga što ne može', dao je tako Magic velik kompliment našem centru koji će za koji dan proslaviti 20. rođendan.

U 27 utakmica, koliko je Zubac dosad odigrao, na prosjeku je od 5,9 koševa i 3,8 skokova za 14,1 minutu na parketu uz dodatak kako je u dva dana ostvario i dva double-double učinka. Protiv Portlanda je upisao 12 koševa i 10 skokova, a dan kasnije protiv Denvera 16 koševa i 10 skokova.

Tako ispada kako je centra kojem nisu dali dovoljno minuta u Ciboni, koji je bio pričuva u mladoj reprezentaciji i u kojeg su mnogi sumnjali - jedan od najvećih igrača svih vremena nahvalio kao nitko prije!

Nakon ovih riječi Zupcu ne preostaje ništa drugo nego da se još ozbiljnije primi posla i pokuša ostvariti ono što je nedavno rekao, da 'želi postati jedan od najboljih igrača u ligi'.