i to besplatno?

Jedan od najvećih rukometnih talenata, koji je već s 18 godina nosio dres bogatog PSG-a, napušta Hrvatsku

10.07.2021 u 11:00

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni reprezentativac Halil Jaganjac, još će sljedeću sezonu igrati u domovini, a onda slijedi transfer u Poljsku

Potencijal Halila Jaganjca odavno je prepoznat i izvan granica Hrvatske. Još kao 18-godišnji klinac otišao je u redove PSG-a, što se tada nije pokazalo najboljim rješenjem.

Kako piše Glas Slavonije, pun pogodak za Jaganjca bio je povratak u ove krajeve, prvo u redove skopskog Metalurga, koji je tada trenirao Lino Červar, a potom, 2018., i pomalo iznenađujući dolazak u našički NEXE, što se ponovno pokazalo dobrim potezom u njegovoj karijeri. Dobio je s godinama na sigurosti i, ono što je najvažnije za mladog igrača, minutažu i povjerenje trenera, prvo Hrvoja Horvata, a potom i Branka Tamšea.

Jaganjca će našička i slavonska publika još cijelu predstojeću sezonu, po svemu sudeći, gledati u zelenom dresu, nakon čega će doći do razlaza. Uostalom, ugovor s NEXE-om istječe mu u ljeto 2022. Sada je već poznat budući klub 'haubice iz Viškova'. Mladi je rukometaš, naime, potpisao predugovor s bivšim europskim prvakom i aktualnim prvakom Poljske, Vive Kielceom. Jaganjac će doći u momčad koju vodi nekad najbolji rukometaš svijeta, a danas jedan od najcjenjenijih svjetskih trenera Talant Dušebajev.

Niz je velikih zvijezda danas u momčadi Kielcea, nekolicina bivših i sadašnjih poljskih reprezentativaca, ali i internacionalaca, poput njemačkog vratara Andreasa Wolffa, braće Dušebajev, Islanđanina Bjorna Gudjonssona ili našeg srednjeg vanjskog Igora Karačića...

Detalji ugovora nisu poznati. Nagađalo se kako bi Kielce mogao ranije aktivirati ugovor i prije isteka važećeg s NEXE-om povući ga u Poljsku, ali bi u tom slučaju bilo dužno uplatiti odštetu NEXE-u. No, kako je za Glas Slavonije potvrdio predsjednik našičkog kluba Josip Ergović, takva solucija nije moguća, pa će Jaganjac sigurno odraditi ugovor s NEXE-om do samog isteka.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.