što mu se događa?

Jedan od najboljih sudaca potpuno je izgubio kontrolu; na posljednje dvije utakmice podijelio je 30 žutih i tri crvena kartona

01.01.2023 u 18:23

Bionic
Reading

Antonio Mateu Lahoz u subotu je upropastio katalonski derbi Barcelone i Espanyola, a nešto slično napravio je nedavno i na SP-u u Katru, na utakmici četvrtfinala između Argentine i Nizozemske

Nakon što je na utakmici četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Argentine i Nizozemske Antonio Mateu Lahoz (45) podijelio nestvarnih 15 žutih kartona, svi su mislili da ne može odraditi još jednu skandaloznu utakmicu. No, prevarili su se jer Lahoz je očigledno 'u formi'!

Po povratku u Španjolsku Lahoz je nastavio u svom 'ritmu', pa je tako u subotu totalno izgubio kontrolu na katalonskom derbiju između Barcelone i Espanyola. Uništio je utakmicu nakon što je podijelio 17 žutih i dva crvena kartona!

Lahoz se toliko razmahao kartonima da je treći crveni karton pokazao bez razloga drugom igraču Espanyola, pa je odluku povukao tek nakon VAR intervencije.

  • +7
Barcelona - Espanyol, španjolska liga, 31.12.202. Izvor: EPA / Autor: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

Možda bi i ova 'kartonijada' u režiji ovog iskusnog suca prošla neopaženo, jer ipak je u pitanju derbi prepun tenzija pa su kartoni potpuno normalna i očekivana stvar - da nije u pitanju jedna od najboljih sudaca koji je očigledno potpuno izgubio kontrolu jer je i na prethodnoj utakmici koju je sudio pokazao 'hrpu' javnih opomena.

Naime, Lahoz je sudio utakmicu četvrtfinala SP-a u Katru između Argentine i Nizozemske na kojoj je podijelio 16 žutih i jedan crveni karton. Nakon toga je španjolski sudac poslan 'na hlađenje', ali povratkom u domovinu nastavio je u istom ritmu.

Trener Barcelone Xavi je do jučer imao visoko mišljenje o ovom sucu, ali nakon katastrofalnog suđenja to je mišljenje promijenjeno.

'Potpuno je izgubio kontrolu nad utakmicom. Bespotrebno je dijelio toliko kartona. Rekao sam mu to nakon utakmice. On mi je uzvratio da mu je drago da me vidi i pitao da li stvarno vjerujem da je izgubio kontrolu nad utakmicom', rekao je Xavi.

Ove sezone Lahoz je sudio 15 utakmica i na njima pokazao 75 žutih i pet crvenih kartona.

'Ne želim biti u centru pažnje. Tu sam jer volim i živim nogomet. Sve vidim i čujem i nikad neću promijeniti način na koji sudim. Ovaj posao je moja strast', rekao je nedavno Antonio Mateu Lahoz kojem nakon ovakvih 'ispada' ne gine nekoliko utakmica 'hlađenja'.