SVAKOME PO BOD

[FOTO] Veliki kiks Barcelone u gradskom okršaju; na terenu je bio kaos, žutih i crvenih kartona nije nedostajalo

31.12.2022 u 16:26

Bionic
Reading

U 15. kolu španjolskog nogometnog prvenstva na Camp Nou su Barcelona i Espanyol odigrali 1:1

Barcelona je povela u sedmoj minuti kada je nakon udarca iz kuta Andreas Christensen glavom dodao loptu za Marcosa Alonsa, a on ju je pokupio ispred gostujućeg vratara i zabio za 1:0.

I nakon gola nastavila se dominacija domaćina koji je želio s još jednim pogotkom prelomiti utakmicu, ali Xavijeva momčad nije više zabila, a kazna za promašaje je stigla u 73. minuti. Alonso je kaznenom prostoru nagazio Joselua, Lahoz je dosudio penal, a Joselu ga je sam i realizirao za konačnih 1:1

Na utakmici je sudac zbog grubosti i prigovora pokazao 15 žutih i dva crvena kartona. Posebno 'vatreno' je bilo od 74. do 80. minute kada je sudac pokazao ukupno devet kartona, pri čemu i dva crvena.

Kod Barcelone je tada zbog dva žuta kartona isključen Jordi Alba u 78. minuti, a upravo on je danas postao 12. igrač u povijesti katalonskog velikana s 300 prvenstvenih utakmica. U gostujućim redovima dva je žuta kartona dobio dvije minute kasnije De Souza Costa.

Barcelona je u posljednjim minutama mogla do pobjede, ali je najbolju priliku upropastio Robert Lewandowski u 88. minuti kada nije iskoristio zicer.

Tako je prekinut niz Katalonaca od pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu te su sada Barcelona i Real bodovno poravnati na vrhu s 38 bodova

  • +7
Barcelona - Espanyol, španjolska liga, 31.12.202. Izvor: EPA / Autor: Pau BARRENA / AFP / Profimedia
Standings provided by Sofascore