prilika na klupi

Jedan od najboljih stranaca koji su igrali za Dinamo novi je trener meksičkog velikana

19.03.2019 u 13:53

Bionic
Reading

Leandro Cufre (40) na Maksimiru se zadržao samo dvije i pol sezone, odigrao je za 'modre' 53 utakmice, ali je ostavio dubok trag. Argentinac je definitivno jedan od najboljih stranaca koji su ikad zaigrali za Dinamo, u nekim je utakmicama bio i kapetan, a sada je odlučio okrenuti se izazovima trenerskog posla

Leandro Cufre može se pohvaliti bogatom i uspješnom karijerom, sjajni je stoper u karijeri igrao za Romu, Monaco, Herthu, Dinamo, a karijeru je završio u redovima meksičkog prvoligaša Club Atlas. S 'vučicom' je dvaput bio talijanski viceprvak, a s Dinamom je uzeo dva prvenstva i Kup.

Argentinac je u Dinamo stigao u ljeto 2009. godine, odmah se nametnuo kao neosporni autoritet na terenu i u svlačionici, bio je stup obrane i jedan od najkonstantnijih 'modrih' igrača. Nećemo pogriješiti ako kažemo kako je definitivno Cufre jedan od najboljih stranaca koji su do sada zaigrali za Dinamo.

Nakon Zagreba nogometni ga je put odveo u Meksiko, u redove Cluba Atlas u kojemu je 2015. godine i završio igračku karijeru. Odmarao je nekoliko godina, upisao trenersku školu, radio s mlađim kategorijama, a potom bio pomoćnik u Cruz Azulu i Santos Laguni.

Sada je Leandro Cufre dočekao svojih pet minuta jer je imenovan glavnim trenerom Cluba Atlas. Momčad iz Guadalajare s velikim je ambicijama krenula u novu sezonu, ali nakon 11 odigranih kola ima samo tri pobjede, remi i čak sedam poraza, od toga šest u nizu. Još je porazniji podatak kako su igrači Atlasa u tih šest utakmica uspjeli zabiti samo dva gola...

Logično je bilo da trener Guillermo Hoyas dobije otkaz nakon tih katastrofalno loših izdanja, a na njegovo je mjesto zasjeo Leandro Cufre. Meksički mediji navode kako ga je za taj posao preporučio bivši legendarni meksički reprezentativac i stoper Barcelone Rafa Marquez koji je karijeru također završio u Atlasu, a trenutno je jedan od klupskih čelnika.