ronaldinho kod maradone

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena ipak se vraća na teren; nakon bankrota završio je u zatvoru i ovo mu je jedini spas...

29.06.2020 u 11:32

Bionic
Reading

Dva je puta u karijeri Ronaldinho (40) izabran za najboljeg svjetskog nogometaša, jedan je od najvećih svih vremena, no otkako se 2015. godine povukao u mirovinu baš mu i ne ide. Lošim se poslovim odlukama doveo na rub bankrota, a početkom ožujka je zbog krivotvorene putovnice završio u zatvoru u Paragvaju

Posljednju službenu utakmicu Ronaldinho Gaucho (40) odigrao je za brazilski Fluminense još tamo 2015. godine. No, prelazak u 'civilni život' nije mu donio ništa dobrog. U karijeri je Ronaldinho igrao za PSG, Barcelonu, Milan... te zaradio desetke milijuna eura samo od ugovora te još najmanje četiri puta više od reklama. Pa ipak, loši poslovni potezi, ali i razvratni život doveo ga je do ruba bankrota.

Prošle je godine morao platiti 2,3 milijuna dolara kazne u rodnom Brazilu, no tamošnji su poreznici otkrili kako Ronaldinho na svom bankovnom računu ima - 6,61 dolar! Zato su mu zamrznuti svi računi i imovina u Brazilu, a oduzeta mu je i putovnica kako ne bi pobjegao iz zemlje. Pa je Ronaldinho u ožujku put Paragvaja krenuo s - ispostavilo se - krivotvorenom putovnicom. Zato je i završio u paragvajskom zatvoru na mjesec dana, a sada se nalazi u kućnom pritvoru u Asuncionu i čeka suđenje.

Podsjetimo, Ronaldinhu tih mjesec dana u zatvoru uopće nije bilo loše - školovao se za stolara te uživao igrajući nogomet s ostalim zatvorenicima, a stigao je osvojiti i zatvorski turnir gdje je glavna nagrada bila - pečeni odojak!

A sad, dok čeka suđenje u glavnom gradu Paragvaja, Ronaldinho prikuplja ponude i najozbiljnije razmišlja o povratku iz mirovine. Na to ga je prije svega natjerala teška financijska situacija, nekako se mora izvući iz svih dugova koji prema navodima brazilskih medija iznose više od pet milijuna dolara.

I tu se u priču, kao grom iz vedrog neba, uključio nitko drugi nego Diego Maradona! Pod vodstvom 'Malog zelenog' Gimnasia iz La Plate osigurala je ostanak u ligi, a sada Maradona u svojoj momčadi želi baš Ronaldinha!

Argentinski mediji navode kako se Maradona i Ronaldinho čuju redovito jer su i inače dobri prijatelji. Maradona je navodno Ronaldinhu već uputio i službeni poziv da se priključi njegovoj momčadi u pripremama za sljedeću sezonu te očekuje da bi brazilski čarobnjak nakon dva do tri mjeseca treninga mogao biti u natjecateljskoj formi. Uz to, novcem od ovog ugovora vratio bi dobar dio dugova, a to mu je i najveći motiv za povratak na travnate terene.

No, prije toga Ronaldinho mora riješiti neke 'sitnice', poput suđenja u Paragvaju. Trenutno je u kućnom pritvoru u jednom luksuznom hotelu u Asuncionu, a vrijeme krati - treninzima.

'Ovdje imam odličan tretman, sve je u najboljem redu. Višak 'slobodnog' vremena svakodnevno koristim kako bi ostao u formi, pokušavam što ozbiljnije trenirati jer je to jedan od načina da mi ovo vrijeme u pritvoru prođe što bezbolnije. A do sada je prošlo 60 dana...', kazao je u razgovoru za brazilske medije Ronaldinho.

Kako god bilo, ako se suđenje u Paragvaju odradi u razumnom roku, Ronaldinho se najvjerojatnije ne bi ni vraćao u rodni Brazil, samo bi 'produžio' do Argentine prema svom prijatelju Maradoni. A onda u nove nogometne pobjede. Iako je napunio 40 godina života sigurno je da još ima što za pokazati na terenu. Čarolija nije nestala, velemajstor ostaje velemajstor...