TRADE I Anthony Davis

Jedan od najboljih NBA igrača odlučio napustiti klub; u zamjeni se spominje i Hrvat Zubac

29.01.2019 u 10:32

Bionic
Reading

Zvijezda New Orleans Pelicansa Anthony Davis ne želi potpisati produljenje ugovora s tom NBA momčadi i zatražio je trade, potvrdila je momčad.

'Anthony želi biti zamijenjen u momčad koja će mu omogućiti da konstantno pobjeđuje i da se natječe za naslov prvaka', izjavio je Rich Paul, Davisov agent.

'Anthony želi biti pošten i jasan je što se tiče svojih namjera i zato je odlučio upoznati klub sa svojom odlukom. Ovo je u najboljem interesu i za Anthonyja i za cijelu organizaciju.'

Yahoo Sports je objavio da su za Davisa, jednog od najboljih NBA igrača koji ove sezone ima prosjek od 29 koševa, 13 skokova i tri blokade, zainteresirani Los Angeles Lakers i New York Knicks. Pojavila se informacija kako čelnici New Orleans Pelicansa od Lakersa minimalno žele igrače kao što su Kyle Kuzma, Lonzo Ball i Ivica Zubac te naravno budući izbor drafta u prvoj rundi.

Krajnji rok za trade u NBA ističe 7. veljače, ali New Orleans, u koji je Davis došao 2012., još nije dao naznaka da je spreman odreći se Davisa ove sezone.

Prema posljednjim informacijama u utrku za 211 cm visokog Davisa uključila se i momčad Toronto Raptorsa, a poznato je kako ga žele i Boston Celticsi. No, Boston zbog tzv. 'Rose pravila' ne smije ući u zamjenu do 1. srpnja.